Новини
7 Вересня 2021
462

НБУ: Міжнародні резерви України в серпні зросли на 9,2%

Такий обсяг резервів є рекордним за останні дев’ять років

Міжнародні резерви України станом на 1 вересня 2021 року, за попередніми даними, становили $31,614 млрд (в еквіваленті), що на 9,2% більше, ніж на початок серпня цього року ($28,951 млрд), свідчать дані Національного банку України (НБУ).

“Станом на 1 вересня 2021 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили $31,614 млрд (в еквіваленті). Такий обсяг резервів є рекордним за останні дев’ять років… У серпні резерви зросли на 9,2% завдяки, перш за все, надходженню коштів у сумі 1,928 млрд спеціальних прав запозичень (СПЗ) в межах загального розподілу від МВФ”, — йдеться у повідомленні.

Серед іншого динаміку резервів протягом серпня визначали операції Національного банку на міжбанківському валютному ринку, на якому більшу частину серпня пропозицію валюти перевищувала попит, що дозволило регулятору купити $368,8 млн.

Також протягом серпня НБУ продав $20,5 млн. З метою згладжування надмірних коливань курсу гривні. Загалом, за підсумками серпня, чиста купівля валюти Національним банком на валютному ринку становила $348,3 млн.

Нагадаємо, обсяг гривні в готівковому обороті наразі становить 594 млрд грн, з них на монети припадає лише 4 млрд грн. Сумарний обсяг готівки за сім місяців зріс на 6,5%.

Як писали раніше Investory News, за операціями фізичних осіб у серпні спостерігається переважання попиту над пропозицією іноземної валюти. З початку місяця чиста купівля інвалюти становила $250 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram