Новини
30 Жовтня 2019
639

НБУ дозволив фізособам купувати валюту на суму понад 150 тисяч гривень на день

Обмеження ще діятиме тиждень – до 5 листопада 2019 року

Національний банк України з 5 листопада скасовує обмеження на купівлю іноземної валюти та банківських металів фізичними особами в еквіваленті 150 тис. грн на день через касу банку, фінансової установи або в системах онлайн-банкінгу, повідомляє прес-служба регулятора.

Крім того припиняє діяти вимога щодо подання фізособами до банків документів, що підтверджують підстави для проведення операцій з купівлі безготівкової іноземної валюти.

Як зазначили у Нацбанку ці послаблення не матимуть суттєвого впливу на валютний ринок. “По-перше, переважна більшість операцій фізосіб з купівлі іноземної валюти здійснюється на суми, менші за 150 тис. грн. По-друге, загальні обсяги купівлі та продажу валюти населенням сьогодні є співмірними. Водночас чиста купівля валюти Національним банком на міжбанку завдяки надлишковій пропозиції валюти з боку бізнесу та інвесторів у цьому році сягає майже $4 млрд, а міжнародні резерви впродовж останніх місяців зберігаються на рівні $21-22 млрд”, – йдеться у повідомленні.

У НБУ додали, що цього року скасували вже понад 30 валютних обмежень. У лютому Нацбанк дозволив оnline-купівлю іноземної валюти. Також було запроваджено систему інвестування за кордон у межах е-лімітів (сьогодні – до 50 тис. €/рік для фізичних осіб) без необхідності отримання індивідуальних дозволів чи ліцензій у Національному банку.

Крім того, в кінці літа Нацбанк скасував усі обмеження на репатріацію дивідендів для покращення інвестиційного клімату, як це було передбачено дорожньою картою з валютної лібералізації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram