Новини
8 Серпня 2019
883

НБУ дав добро: Бізнесу дозволили купувати валюту в кредит

Чергове послаблення дозволить підприємствам ефективніше управляти ліквідністю

Національний банк України дозволив бізнесу купувати іноземну валюту за рахунок кредитних коштів у гривні без обмежень по сумі, про це йдеться у повідомленні на сайті НБУ.

“Зазначене послаблення дасть змогу підприємствам ефективніше управляти ліквідністю і купувати необхідні обсяги валюти для виконання власних зобов’язань у зручний для себе час”, – пояснили в Нацбанку.

Крім того, удосконалено валютний нагляд за дотриманням бізнесом граничних строків розрахунків за зовнішньоекономічними операціями. “Відтепер банки зобов’язані завершувати нагляд за експортними операціями впродовж 5 робочих днів з моменту отримання від Національного банку інформації про зміну банку, що обслуговує в митній декларації клієнта. Це дозволить уникати подвійного контролю клієнтської операції”, – йдеться у повідомленні.

Також Нацбанк уточнив порядок здійснення нагляду за імпортними операціями у випадку зміни обслуговуючого банку в митній декларації.

Нагадаємо, регулятор продовжує валютну лібералізацію відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації в країні. Від початку року скасовано вже понад 30 валютних обмежень. Зокрема, було повністю скасовано обов’язковий продаж валютних надходжень бізнесом, попереднє резервування гривні для купівлі валюти та обмеження на репатріацію дивідендів за кордон.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram