Новини
20 Січня 2020
765

НБУ: Банки зобов’язали розкривати повну вартість споживчого кредиту

Ця норма пов’язана з уведенням у дію нових вимог законодавства з питань захисту прав споживачів фінпослуг

Національний банк України (НБУ) змінив підхід, за яким банки розраховуватимуть вартість споживчого кредиту, про це йдеться у повідомленні на сайті Нацбанку.

“Це зроблено у зв’язку з уведенням у дію 19 січня 2020 року нових вимог законодавства з питань захисту прав споживачів фінансових послуг”, – повідомляє регулятор.

Зазначається, що до вартості споживчого кредиту в залежності від його виду та за наявності додаткових та супутніх послуг третіх осіб банки включатимуть вартість страхових та податкових платежів, зборів на обов’язкове державне пенсійне страхування, вартість послуг нотаріусів, платежі за послуги державних реєстраторів, оцінювачів тощо.

“Мета цієї норми – розкривати інформацію про повну вартість споживчих кредитів, аби споживачі фінансових послуг розуміли всі свої витрати на отримання та обслуговування таких кредитів”, – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно НБУ скасував норму щодо порядку використання поточних рахунків фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, що містить постанова правління Нацбанку №162 від 27 грудня 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram