Новини
10 Червня 2021
736

NBC: Білл Гейтс викупив більшу частину сільгоспземель у США через мережу “підставних підрядників”

Площа його угідь майже дорівнює розміру Гонконгу

За останні десять років Білл Гейтс купив близько 110 тис. га сільськогосподарських земель у 18 штатах США. Мільярдер став найбільшим приватним землевласником у країні, свідчать результати розслідування NBC News і The Land Report.

Згідно з даними видань, на майже 30 тис. га в Луїзіані фермери Гейтса вирощують кукурудзу, бавовну і рис, на восьми тисячах в Небрасці — сою. У Вашингтоні мільярдер володіє п’ятьма тисячами гектар сільськогосподарських земель, які видно навіть з космосу. На деяких з полів вирощують картоплю для McDonald’s.

Білл Гейтс регулярно інвестує у боротьбу зі зміною клімату та підтримує екологічне виробництво харчових продуктів, наприклад, стартапи зі створення замінників м’яса і альтернатив рослинній їжі.

На фото: скріншот з карти Google Maps ферми Білла Гейтса у штаті Вашингтон

Однак мільярдер заявив, що покупка земель не пов’язана з його екологічною діяльністю. “Моя інвестиційна група вирішила зробити це. Це не пов’язано з кліматом”, — підкреслив він.

Директор Національної коаліції початківців фермерів Нью-Йорка Холлі Ріппон-Батлер розкритикувала Гейтса за покупку такої кількості площ. Вона вважає, що він заважає молодим фермерам вийти на ринок: вони не в змозі конкурувати з мільярдером у покупці землі і змушені арендувати її.

Гейтса також звинувачують у використанні “підставних підрядників”. За інформацією журналістів, його компанія Cascade Investments набувала площі не безпосередньо, а через мережу з як мінімум 22 місцевих фірм.

Вони офіційно не заявляли про співпрацю з компанією Гейтса, але при цьому мають ту ж юридичну адресу, список співробітників і іноді навіть електронну пошту.

Як писали раніше Investory News, світ починає усвідомлювати необхідність стійких агропродовольчих систем. Продовольча й сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй закликає Комісію ООН з народонаселення та розвитку до прийняття заходів, що сприяють відповідальному споживанню і виробництву.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram