Новини
12 Серпня 2020
966

Названі товари, які найшвидше дорожчають у світі

Взагалі, світові ціни на їжу зростають другий місяць поспіль

Кава, какао, цукор і бавовна стали біржовими товарами, які найшвидше дорожчають, за винятком сировини, що видобувається та металів. Про це пише The Wall Street Journal.

За останній місяць ф’ючерси на какао на лондонській біржі ICE виросли на 17% (до $2488 за тонну), ф’ючерси на каву додали 14% (близько $2,47 за кілограм). Контракти на бавовну та цукор з початку травня підскочили на 10% і 19% відповідно.

На початку пандемії ці товари у світі сильно подешевшали. Однак тепер деякі інвестори очікують, що обмеження поставок на фоні відновлення попиту можуть призвести до ще більшого зростання цін. Ще одна причина стрибка — ослаблення долара, оскільки сировина стає доступнішою для країн-імпортерів.

Світові ціни на їжу зростають другий місяць поспіль. Через скорочення виробництва і браку робочих-мігрантів рослинна олія стала дорожче на 7,6%, молочна продукція — на 3,5%, а цукор — на 1,4%.

Як писали раніше Investory News, світове споживання кави в цьому році вперше впаде з 2011 р. через коронавірус. Люди стали пити менше кави через масове закриття ресторанів та кафе.

А от за оцінкою ООН, споживання м’яса на душу населення у 2020 р. скоротиться на 3%, а також до найнижчого рівня з 2011 р. Аналітики по всьому світу також прогнозують падіння загального попиту на м’ясо у своїх регіонах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram