Соцмережі
11 Лютого 2020
630

Наталія Микольська: ТОП – 5 важливих міжнародних тем, про які мало говорять в Україні

Коронавірус, тріумф Трампа, вибори в Німеччині та інші

Теми, про які мало говорять в Україні, та які або вже мають вплив, або матимуть вплив на Україну, зростання української економіки, український бізнес, залучення інвестицій.
– Коронавірус
– Тріумф Президента Трампа
– Канада розпочала кампанію щодо отримання не-постійного місця в Радбезі ООН
– Вибори в Німеччині: протеже Канцлера Меркель Крамп-Карренбауер не буде балотуватися на посаду канцлера
– Президент Трамп пропонує скоротити на 21% зовнішньої допомоги США в бюджетних пропозиціях. Проте це не стосується допомоги Україні

+
2,86 мільярда доларів США надасть Alibaba для кредитування компаній з пільговими ставками, які постраждалим від спалаху коронавірусу

1. Китай повідомляє про зростання кількості випадків коронавірусу, загинули 908 людей

Китай повідомив про ще одну хвилю зростання випадків появи нового вірусу після різкого зниження попереднього дня, кількість смертей зросла на 97 до 908, з яких ще двоє за межами країни.

Міністерство охорони здоров’я Китаю заявило, що за попередні 24 години було зареєстровано ще 3 062 випадків, що збільшило загальну кількість китайських материків до 40 171. У неділю йшлось про значне скорочення нових випадків – 2700, що всиляло оптимізм щодо методів запобігання поширенню, таких як суворий карантин.

Не зважаючи на це, Уряд Китаю послабив заходи безпеки і в Китаї відновили роботу компанії і виробництва.

Сотні конференцій і виставок в Китаї та в цілому світі скасовані через загрозу коронавірусу.

Виробник розкішних парок Canada Goose Holdings Inc. зменшив очікуване зростання доходів за рік через “значний негативний вплив” від спалаху коронавірусу.

Це “вплинуло на наш найбільший ринок, який зростає” – заява при оприлюдненні своїх фінансових результати в третьому кварталі. В компанії вже прогнозують вплив на всю індустрію розкоші.

2. Тріумф Президента Трампа
Сенат виправдовує Трампа під час історичного голосування, що вкрай важливо в контексті триваючої виборчої кампанії.

Президент Дональд Трамп був виправданий у середу під час розгляду справи про імпічмент у Сенаті США, завдяки його колегам-республіканцям, які захистили його за дев’ять місяців до виборів Президента США.

Сенат проголосував 52-48 за виправдання. Республіканський сенатор Мітт Ромні приєднався до демократів при голосуванні. Жоден демократ не проголосував за виправдання.

І Президент Трамп одразу іде в атаку. Називаючи «фальшивими новинами» видання, які розмістили його невдале фото.

3. Канада розпочала кампанію щодо отримання не-постійного місця в Радбезі ООН

Канада проводить активну кампанію щоб отримати одне з 10 непостійних місць в Раді Безпеки ООН, оскільки основні світові проблеми вирішуються там. Це було однією з основних цілей візиту Прем‘єра Трюдо в Африку.

Канада змагатиметься за 2-ва місця з Норвегією та Ірландією у голосуванні, яке відбудеться в червні.

4. Вибори в Німеччині: протеже Канцлера Меркель Крамп-Карренбауер не буде балотуватися на посаду канцлера: джерело
Жінка, яка, як очікувалося, стане наступним канцлером Німеччини, вирішила не балотуватися на вищу посаду, заявило в понеділок джерело в Християнсько-демократичній партії (ХДС).
Аннегрет Крамп-Карренбауер є лідером ХДС і протеже канцлера. Проте в партії зростають сумнівами щодо її здатності замінити Меркель, яка керувала Німеччино протягом 15 років, але планує відмовитися від участі наступних федеральних виборів, що відбудуться восени 2021 року.

Минулого тижня нездатність Крампа-Карренбауера «дисциплінувати» ХДС у Тюрингії завдала нового удару по рівню довіри. Регіональний осередок ХДС відмовився підтримати її, підтримуючи місцевого лідера, який прийшов на посаду з Анти-імігрантською Альтернативою для Німеччини (AfD), тим самим розколов «післявоєнний консенсус» серед традиційних партій, що уникають крайніх правих.

Рішення Крамп-Карренбауера не балотуватися на канцлера залишає велике запитання щодо майбутнього напрямку Німеччини в час, коли найбільша в Європі економіка, «заграє» з рецесією та, коли ЄС намагається визначитись з своїм майбутнім після Brexit.

5. Президент Трамп пропонує скоротити на 21% зовнішньої допомоги США в бюджетних пропозиціях. Проте це не стосується допомоги Україні

Президент Дональд Трамп запропонує скоротити мільярди доларів США іноземної допомоги у своїй бюджетній пропозиції на 2021 рік, домагаючись збільшення коштів для протидії економічним загрозам з боку Китаю та Росії, що зростають.
Його останній бюджет, який буде опублікований у понеділок, є основою для його пропозицій щодо витрат, які навряд чи знову будуть прийняті, особливо у передвиборчий рік.

Трамп намагатиметься зменшити іноземну допомогу на 21% в рамках цієї пропозиції – 44,1 мільярда доларів у наступному році порівняно з 55,7 мільярда доларів у 2020 році, заявили в адміністрації. Допомога Україні залишиться на рівні 2020 року відповідно до нової пропозиції.

+
2,86 мільярда доларів США надасть Alibaba для кредитування компаній з пільговими ставками, які постраждалим від спалаху коронавірусу

У понеділок компанія Alibaba Group Holdings повідомила, що її банк MYBank надасть кредити на суму 20 мільярдів юанів (2,86 мільярди доларів США) компаніям у Китаї з пільговими умовами для компаній з провінції Хубей.

10 мільярдів юанів будуть надані фірмам в Хубеї, центральній китайській провінції, яка є епіцентром спалаху. Їм будуть запропоновані однорічні позики з нульовою процентною ставкою за перші три місяці та 20% знижка на ставки протягом решти дев’яти місяців.

Компанії з інших частин Китаю також можуть отримати доступ до ще 10 мільярдів юанів однорічних позик, з -20% від відсоткової ставки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram