Соцмережі
21 Жовтня 2019
757

Наталія Микольська: Топ-5 важливих міжнародних тем

Теми, які впливають на економіку та бізнес України

Теми, про які мало говорять в Україні, та які або вже мають вплив, або матимуть вплив на Україну, зростання української економіки, український бізнес, залучення інвестицій.

Теми і публікації варті уваги:

1. Брекзіт

Британський Парламент провалив голосування за Угоду Берекзіт і вимагає від Прем’єра Джонсона отримати відстрочку для Брекзіту і надіслати листа про це ЄС. Прем‘єр заявляє, що вихід відбудеться 31 жовтня. Тут і жорсткий Брекзіт можливий.

Чому це важливо? Бо Велика Британія – ринок у фокусі для українського експорту. Ми зацікавлені в британських інвестиціях. Від умов виходу з ЄС залежить, наскільки відкриється цей ринок для України і що буде з фінансовим ринком та потенційно інвестиціями.

2. Вибори в Канаді – 21 жовтня

Опитування все ще свідчать, що Трюдо втратить більшість у Парламенті і буде змушений шукати підтримки менших партій. Проте також відбувається падіння рейтингу головної опозиційної Консервативної партії, на чолі з Ендрю Шеєра .

3. Торговельна війна США – Китай, а лихоманить весь світ

4. Протести однозначно можуть мати вплив на світовому економіку і ще більше сповільнення зростання.

– в Лівані – 5 день
А все почалось з планів уряду запровадити плату за дзвінки у WhatsApp та інші заходи, спрямовані на збільшення доходів бюджету. Хоча зараз кажуть, що нових податків не буде, це не зупиняє протести та заклики до очищення всієї політичної еліти.

– Гон-конг – мирні двотижневі протести переросли в сутички з поліцією

– Барселона – 7 днів протестів за незалежність Каталонії

5. Цифрові валюти та міжнародне регулювання

Звіт країн G7: Цифрові валюти, такі як Libra від Facebook, можуть “бути викликами для конкуренції та антимонопольної політики”, і їх не слід запускати, поки не будуть вирішені всі юридичні та регуляторні ризики, рекомендував G7, як останній удар по проекту Libra.

У звіті, опублікованому в четвер групою G7, застережено, що stablecoins – цифрові валюти, такі як Libra, прив’язані до стабільних активів реального світу – Якщо вони виходять на світовий масштаб, також можуть “підірвати конкуренцію на фінансових ринках” і загрожують фінансовій стабільності та грошово-кредитної політики.

І ще що ж пішло не так з Libra

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram