Соцмережі
21 Січня 2021
788

Наталія Микольська: Показники індексу бізнес активності

Які настрої були в українського бізнесу в кінці 2020 року?
Індекс активності українського бізнесу знизився на за останні три місяці 2020 року майже на 6 пунктів.
Про це свідчать результати дослідження SheExports Gradus AdvanterGroup Export Promotion Office/Офіс з Просування Експорту
BusinessIndex, остання хвиля якого проводилась у грудні 2020 року серед 657 респондентів з 510 підприємств, більшість з яких – малий бізнес (455).
Майже половина опитаних відзначила падіння кількості нових замовлень для виробничого сегменту, зменшення обсягів випуску продукції чи наданих сервісів, а також замовлень до вже існуючих постачальників.
Також більше половини компаній відмітили стабільність кількості працівників та незмінність загального рівня товарних запасів.
Найвищий рівень активності бізнесу у грудні показали сфери професійних послуг маркетингу, консалтингу, дизайну, IT-сектор, наукова та технічна діяльність, виробництво харчових продуктів та сільське/лісове/рибне господарства. Найбільший спад зафіксовано у виробничій сфері, тоді як UBI сфери послуг майже не змінився.
Дослідження реалізує платформа #SheExports у партнерстві з дослідницькою компанією Gradus Research та аналітичним центром AdvanterGroup на замовлення Export Promotion Office/Офіс з Просування Експорту. Дослідження проводиться в рамках проекту “Застосування та реалізація Угоди про асоціацію ЄС-Україна у сфері торгівлі”, що впроваджується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.
Дослідження проводилося за підтримки CEO Club Ukraine, бізнес-спільноти Board, Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI , бізнес-школи MIM – Kyiv , CFO Сlub Ukraine та десятків інших об’єднань підприємців по всіх областях України.

Які настрої були в українського бізнесу в кінці 2020 року?

Індекс активності українського бізнесу знизився на за…

Опубликовано Nataliya Mykolska Среда, 20 января 2021 г.

 

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram