Соцмережі
22 Жовтня 2019
614

Наталія Микольська: Які країни є двигунами економічного прогресу

Які економіки є ключовими гравцями зараз і звідки прийде подальше економічне зростання до 2024

Bloomberg визначив країни-двигуни глобального зростання у 2024 році, використавши прогнози Міжнародного валютного фонду, скориговані на паритет купівельної спроможності.

Коротко:
Глобальна економіка зростатиме повільніше через торговельні війни і напругу, а ще підвищена невизначеність.

Очікується, що темпи зростання Китаю продовжуватимуть сповільнюватися і найближчим часом стануть меншим рушієм для зростання світового ВВП. Очікується, що частка Китаю у світовому зростанні ВВП знизиться з 32,7% у 2018-2019 роках до 28,3% до 2024 року – порівняно стрімке зниження на 4,4 п.п.

Повільніше зростання, яке, як очікується, впаде до 3% цього року, і буде найповільнішим з моменту глобальної фінансової кризи, вплине на 90% світу, згідно з оцінками, опублікованими цього тижня МВФ.

Так які економіки будуть драйвити зростання?

США, як очікується, сприятимуть значній частині світового зростання, за прогнозами, проте впадуть на третє місце після Індії. Очікується, що частка США в світовому зростанні зменшиться з 13,8% до 9,2% до 2024 року, тоді як прогнозується, що частка Індії зросте до 15,5% і затьмарить США протягом цього п’ятирічного періоду.

Індонезія залишиться на четвертому місці, оскільки очікується, що її економіка матиме 3,7% частки зростання у 2024 р. (що є менше 3,9% у 2019 р.)

Велика Британія через Brexit опуститься з 9-го місця в рейтингу стання в 2019 році, до 13-го.

Незважаючи на те, що зростання світового ВВП, завдяки Росії, зараз становить 2%, і очікується, що такий показник буде протягом п’яти років, країна, швидше за все, витіснить Японію з 5-ої позиції. Японія опуститься на дев’яте місце до 2024 року. За прогнозами, Бразилія підніметься з № 11 до № 6. Частка зростання Німеччини, як очікується, залишиться на рівні 1,6% та №7-го у списку.

МВФ заявив, що новими двигунами зростання серед топ-20 країн будуть Туреччина, Мексика, Пакистан та Саудівська Аравія. При цьому Іспанія, Польша, Канада та В’єтнам випадають з топ-20.


Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram