Соцмережі
23 Квітня 2020
682

Наталія Микольська: Цікаві новини тижня

Як різні світові компанії реагують на пандемію

Як говорив Дарвін, виживають не найсильніші або найрозумніші, а ті хто найкраще пристосовуються до змін. Що ж відбувається зараз з глобальними компаніями? Нижче найцікавіше за останній тиждень.

Моє відчуття, що нас поглинув вир масового обговорення пандемії короновірусу, а тепер ще й цін на нафту й ми мало приділяємо уваги тому, що роблять глобальні гравці в цей не простий час. Що ж відбувається зараз з глобальними компаніями?

Найцікавіші новини за минулий тиждень.
– Ринку глобальних M&A більше нема. Жодної глобальної угоди вартістю понад 1 млрд. дол. США за останні місяці.

– Uber відновлює постачання і перевезення товарів, починаючи від медичних товарів до кормів для домашніх тварин, шукаючи нові джерела доходу.

– GlaxoSmithKline та Sanofi співпрацюють над розробкою вакциною проти Covid-19.

– На цьому тижні компанія Walt Disney, яка завжди наголошував на надійності людей для цієї компанії припинить платити зарплату понад 100 000 співробітників, майже половину свого персоналу.

– Neiman Marcus, рітейлер в США, який минулого тижня пропустив виплату за своїми облігаціями, готується до банкрутства. Це перший великий американський рітейлер, який впав як наслідок пандемії

– Netflix збільшив на майже 16 мільйонів своїх підписників у першому кварталі, удвічі перевищивши встановлену ціль і отримавши чи не найбільий виграш від цієї кризи.

– Обсяг продажів Coca-Cola зменшився на чверть минулого місяця через закриття барів і ресторанів.

– Amazon процвітає в кризі незважаючи на крах фондового ринку, акції групи в цьому році зросли на 30 відсотків. Проте продавці Amazon і далі працюють в досить складному режимі. Мільйони продавців нарешті змогли «видихнути», коли Amazon скасував діюче місячне обмеження на продажі “несуттєвих” товарів. Проте навіть після зняття обмеження, продажі не поновились і далі діють значні обмеження щодо кількості реалізації.

– Microsoft і далі просуває свою глобальну адженду. Microsoft закликав уряди та компанії до відкриття даних, щоб запобігти зосередженню данних у США, Китаї та у невеликої кількості технічних гігантів.

– Goldman Sachs, що надає кредити споживачі кредити, кредитні картки, емітовані Apple, заявила, що за результатами коронавірусної кризи від 10 до 20 відсотків позичальників вимагають відстрочки платежів за позиками після коронавірусної кризи.

– Morgan Stanley повідомили про 30-відсоткове падіння доходу в першому кварталі через кризу фондового ринку.

– Доходи Huawei зростають, незважаючи на пандемію коронавірусу. Найбільший у світі виробник телекомунікаційного обладнання повідомив про збільшення продажів у першому кварталі, незважаючи на глобальні економічні виклики.

– IBM очікує збільшення продажів через пандемію завдяки зростанню попиту на хмарні послуги.

– Колапс Virgin Australia . У вівторок Virgin Australia заявила про запровадження процедуру зовнішньої адміністрації після того, як компанія не забезпечила виплати в розмірі 1,4 мільярда австралійських доларів (886 мільйонів доларів). Засновник Сер Річард Бренсон заставив своє житло на Британських Віргінських островах, щоб врятувати авіакомпанію.

– Facebook видалить сторінки, що рекламують протести проти карантину і обмежень, оскільки кілька південних штатів США готуються зняти ці обмеження вже на цьому тижні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram