Новини
10 Грудня 2019
1 181

Наступного року держпідтримка фермерів скоротиться на 1,3 мільярда гривень

Замість 150 мільйонів гривень в одні руки надаватимуть 50 мільйонів 

Кабінет міністрів України обмежив суму державної підтримки фермерів до 50 млн грн в одні руки замість 150 млн грн, про це йдеться в постанові уряду “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)” від 4 грудня.

“Сума держпідтримки, що надається протягом одного бюджетного року суб’єкту господарювання або сільськогосптоваровиробнику і пов’язаним з ним особам, не може перевищувати 50 млн грн”, – зазначається у документі.

Додається, що також на 5 днів подовжено терміни подачі заяв на часткову компенсацію вартості тваринницьких об’єктів, а також компенсацію вартості будівництва та реконструкції об’єктів із зберігання та переробки зерна.

Загалом, у держбюджеті на 2020 рік Кабінет міністрів передбачив 4,4 млрд грн на підтримку АПК, у тому числі на здешевлення кредитних ставок фермерам, які після відкриття ринку землі захочуть придбати ділянки. Для порівняння – минулого року на підтримку АПК було виділено 5,7 млрд грн.

Раніше Investory News писали, що в Україні, від початку впровадження інструменту аграрних розписок у 2015 році, було оформлено 1324 аграрні розписки на суму близько 8,7 млрд грн. А з початку 2019 року оформлено 473 аграрні розписки на суму 4,032 млрд грн (майже $150 млн).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram