Новини
27 Березня 2019
617

Наступний пішов: Фінтех-стартап Qupital залучив $17 млн

Компанія використає нове фінансування на розширення географії та штату співробітників

Фінтех-стартап Qupital, який позиціонує себе як найбільша платформа для фінансування малого і середнього бізнесу (МСБ) в Гонконзі, закрив раунд фінансування на $15 млн під керівництвом Інвестиційного фонду CreditEase FinTech (CEFIF). Також до інвестиції долучилися Alibaba Hong Kong Entrepreneurs Fund і MindWorks Ventures. На сьогоднішній день Qupital залучив $17 млн, враховуючи початковий раунд, який був два роки тому, повідомляє TechCrunch.

CreditEase, який надає кредити та інші фінансові послуги для компаній в Китаї, буде виступати в якості стратегічного інвестора, що сприятиме розширенню географії Qupital. Стартап відкриє філії у кількох китайських містах, в першу чергу у Шанхаї, Ханчжоу, Гуанчжоу і Шеньчжень. Крім того планується відкриття нового технологічного центру в районі Великої затоки, яка об’єднує Гуандун, Гонконг і Макао.

Компанія Qupital заснована в 2016 р. Стартап пропонує кредитування для малих і середніх підприємств. Qupital заробляє гроші, стягуючи з плату за обслуговування: відсоток та комісію. З початку роботи сервіс обробив близько 8 тис. угод на загальну суму 2 млрд гонконгських доларів.

Як наголосив співзасновник і голова компанії Енді Чан, в Китаї Qupital не буде напряму конкурувати зі звичайними фінустановами.

“Зростання кількості МСП і транскордонної торгівлі стимулює величезний попит на альтернативне фінансування для МСП, які недостатньо добре обслуговуються на ринку, а також можливості для інвесторів отримувати гідну прибутковість з поправкою на ризик”, – зазначив в своїй офіційній заяві керуючий директор CEFIF Денніс Конг.

Зазначимо, що конкуренція на фінтех-ринку посилюється. Так, 25 березня, компанія Apple презентувала новий сервіс Apple Card, комплексний фінансовий інструмент, що включає в себе віртуальну банківську карту і покликаний покращити досвід використання платіжного сервісу Apple Pay.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram