Новини
27 Грудня 2019
1 040

Nasdaq вперше перевищив 9000 пунктів

Індекс Dow Jones також поставив рекорд, перевищивши позначку 28.600 пунктів

Nasdaq вперше в історії подолав позначку в 9000 пунктів, а всі три основні індекси Уолл-стріт закрилися на рекордних максимумах завдяки оптимізму щодо торговельних відносин між США та Китаєм і зростання акцій Amazon.com після звіту про вдалі онлайн-продажі у святковий сезон, пише Reuters.

Як повідомив представник міністерства торгівлі КНР Гао Фен в ході брифінгу, Китай знаходиться в тісному контакті з США з приводу підписання “першої фази” торгової угоди. За його словами, в даний час обидві сторони все ще займаються обов’язковими процедурами перед підписанням документа.

Раніше в цьому місяці Вашингтон і Пекін повідомили про досягнення проміжної торгової угоди. Проект угоди не був опублікований жодної зі сторін, однак Китай повідомив, що буде нарощувати закупівлі американських товарів, зокрема сільгосппродукцію, а США відмовилися від чергового раунду введення мит на китайські товари.

Акції Amazon.com Inc, найбільшого у світі інтернет-рітейлера, підскочили в ціні на 4,45%, до $1868,77, максимального рівня закриття з 31 липня, після того як компанія зафіксувала рекордний сезон святкових покупок в цьому році.

Ціна паперів американської мережі роздрібної торгівлі ювелірними виробами Tiffany&Co. практично не змінилася, хоча компанія відзвітувала про зростання продажів у святковий період на 1% — 3% в річному вираженні, всупереч погіршенню показників в Японії та Гонконгу.

Папери американського виробника електромобілів Tesla Inc. виросли на 1,3% завдяки підвищенню їх цінового орієнтира аналітиком Wedbush.

Котирування акцій Boeing Co. знизилися майже на 1%. У понеділок компанія оголосила про відставку головного виконавчого директора авіаконцерну Денніса Мюленбурга, його місце з 13 січня 2020 р. займе нинішній глава ради директорів компанії Девід Келхун.

Звіт Mastercard показав, що американці зробили рекордний обсяг покупок в інтернет-магазинах в зимові свята. Згідно зі звітом, роздрібні продажі в США виросли на 3,4% в період з 1 листопада по 24 грудня в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому онлайн-продажі за цей період збільшилися на 18,8%, склавши 14,6% від загального обсягу роздрібних продажів.

Індекс Dow Jones виріс на 0,37% до 28.621,39, S&P 500 — на 0,51% до 3.239,91, а Nasdaq Composite — на 0,78% до 9.022,39.

Standard & Poor’s 500 виріс на 16,53 пункту (0,51%) — до 3239,91 пункту.

Гонконгський фондовий індекс Hang Seng піднявся в ході торгів на 1,1%.

Китайський Shanghai Composite виріс на 0,2%, а Shenzhen Composite знизився на 0,2%. Південнокорейський індикатор KOSPI додав 0,1%, австралійський S&P/ASX 200 піднявся на 0,4%.

Як писали раніше Investory News, Nasdaq додала індекс CIX100 на базі штучного інтелекту (ШІ). Тепер біржа відслідковуватиме криптовалюти за допомогою ШІ, аби виключити цифрові активи зі штучно завищеною вартістю та рейтингами.

Нагадаємо, дивідендні виплати компаній, акції яких входять у розрахунок американського фондового індексу Standard & Poor’s 500, в цьому році вперше в історії перевищили $500 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram