Новини
3 Червня 2021
704

NASA вирішила відправити дві місії до Венери

Кожна з них отримала фінансування обсягом $500 мільйонів

NASA оголосила, що відправляє на Венеру дві нові місії для вивчення атмосфери та геологічні особливості планети, повідомляє BBC News.

Ці місії під назвами Місія Davinci + і Veritas, кожна з яких отримала фінансування обсягом $500 млн, повинні бути запущені в період з 2028 до 2030 роки.

Завдання Davinci + — дослідити склад атмосфери Венери. Це перша місія США в атмосферу Венери з 1978 року. “Результати можуть змінити наше розуміння формування планет земної групи в Сонячній системі та за її межами”, — зазначило NASA.

Згідно з даними, з Davinci + вчені хочуть зрозуміти, як атмосфера Венери формувалася і розвивалася, а також визначити, чи був на планеті колись океан. Спеціальний апарат буде занурюватися в атмосферу планети й проводити необхідні дослідження. За допомогою Davinci + планується отримати знімки з високою роздільною здатністю унікальних геологічних об’єктів Венери.

Друга місія, Veritas (Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography і Spectroscopy), розробить карту поверхні планети у вигляді 3D-реконструкції для виявлення процесів руху плит і виникнення вулканів, які все ще активні на Венері.

“NASA обрало дві нові місії до Венери — найближчого до Землі сусіда-планети. Мета місій — зрозуміти, як Венера стала пеклом, коли у неї є стільки характеристик, схожих з характеристиками нашої планети”, — повідомляється на сайті NASA.

Останнім зондом, який відвідав планету, був орбітальний апарат “Магеллан” у 1990 році. Нові місії були відібрані на основі їх потенційної наукової цінності та здійсненності їх планів розвитку.

Нагадаємо, конструкторське бюро (КБ) “Південне” ім. Янгеля уклало контракт з європейською компанією ISILaunch (Нідерланди) з виведення на орбіту космічного апарату “Січ-2-30 (2-1)”.

Також, Державне космічне агентство України (ДКА) підписало Домовленості в рамках програми NASA “Артеміда” про принципи співробітництва в цивільному дослідженні та використанні Місяця, Марса, комет і астероїдів у мирних цілях.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram