Новини
7 Липня 2022
531

NASA: російські війська захопили близько 22% сільгоспугідь України

На окупованих територіях вирощують 28% озимих та 18% ярих культур

Згідно з даними супутникових знімків NASA Harvest, російські війська сьогодні контролюють близько 22% сільгоспугідь України, повідомляє портал SciTechDaily.

Зазначається, що на цих територіях вирощують переважно озимі культури: пшеницю, жито та ячмінь.

Дані із супутників Planet Labs та місії Sentinel-2 Європейського космічного агентства показують, що поля, на яких засівають 28% озимих та 18% ярих культур (зокрема кукурудзу та соняшник), знаходяться під окупацією.

Згідно з даними знімків із космосу, частина українських полів вже не придатна для засіву через ураження снарядами та мінами.

“Світова житниця перебуває у стані війни. До війни Україна забезпечувала 46% світового експорту соняшникової олії, 9% експорту пшениці, 17% ячменю та 12% кукурудзи на світових ринках, згідно з даними Міністерства сільського господарства США. (На Україну та росію разом припадає 73% експорту соняшникової олії, 33% — пшениці та 27% — ячменю). Останні кілька місяців значно порушили цей потік продовольства”, — розповів директор програми NASA Harvest Інбал Беккер-Решеф.

Нагадаємо, рівень роботи всіх металургійних підприємств дорівнює 10% від того, що було до війни. Але й це неможливо вивезти. Внутрішнього ринку немає. Флагмани металургії — Азовсталь та ММК ім. Ілліча — тепер зупинено.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram