Новини
17 Жовтня 2022
406

NASA готує екіпаж D-RATS до нових місій на Місяці

6 астронавтів та інженерів проведуть тиждень у пустелі, симулюючи життя та роботу

Екіпаж D-RATS у складі представників NASA та JAXA (Японського агентства аерокосмічних досліджень) проведе тиждень у пустелі Аризони, симулюючи перебування на Місяці та тестуючи прототипи герметичних всюдиходів, повідомляє пресслужба NASA.

Агентство продовжує працювати над створенням технологій, які зможуть забезпечити довгострокове перебування людини на Місяці під час майбутніх місій Artemis. Для цього дуже важливо розробити герметичні місячні всюдиходи, де члени екіпажу зможуть жити та працювати.

У межах тестування прототипу роверів, команда у складі шести астронавтів та інженерів вирушила у високогірну пустельну місцевість за 60 км від Флагстаффа, штат Аризона. Екіпаж буде там протягом тижня, працюючи почергово в групах по дві людини.

Це унікальне місце дозволить командам зімітувати умови, коли астронавти будуть поблизу Південного полюса Місяця під час місій Artemis (зокрема складний ландшафт, цікаву геологію та мінімальну комунікаційну інфраструктуру). Екіпаж обережно блукатиме пустелею, виходячи з транспортного засобу в імітаційних скафандрах, якщо “вони натраплять на цікаві з наукового погляду регіони для дослідження”.

У Космічному центрі імені Джонсона в Х’юстоні команда управління польотами NASA відстежуватиме переміщення та дії екіпажу, допомагатиме їм дотримуватись графіка та усувати неполадки, якщо виникнуть проблеми.

Герметичні місяцеходи повинні безпечно розміщувати астронавтів протягом кількох тижнів, мати достатній запас повітря, води, їжі, засобів гігієни та інструментів, які потрібні для пересування місячною поверхнею. Протягом місії D-RATS NASA і JAXA будуть збирати дані про конструкцію всюдихода, конфігурацію кабіни, режими водіння, тимчасові обмеження для підтримки потенційних концепцій дизайну майбутніх місячних роверів.

Нагадаємо, NASA випустять годинник у колаборації з Хідео Кодзіма.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram