Новини
18 Січня 2023
343

NASA додасть п’яте місце на корабель SpaceX

Це зроблено для того, щоб їхній астронавт не летів російським кораблем

Кількість місць на космічному кораблі SpaceX Dragon збільшать із чотирьох до п’яти, щоб у разі потреби доставити додаткового астронавта додому на Землю, повідомляє Space.com. Таким чином, американський астронавт Френк Рубіо, який прилетів на Міжнародну космічну станцію (МКС) на російському Союзі, зможе повернутися на Землю на Dragon.

18 січня NASA планує перенести місце Рубіо на Endurance, космічний корабель Dragon. Обидва кораблі зараз пристиковані до МКС.

російський “Союз МС-22” у грудні зазнав витікання теплоносія, через що корабель вважали непридатним для повернення екіпажу на Землю, за винятком екстрених випадків. росія планує запустити інший “Союз” без екіпажу 20 лютого, щоб повернути на Землю Френка Рубіо та російських космонавтів Сергія Прокоп’єва та Дмитра Петеліна.

Проте “Союз” все ще може бути використаний як рятувальна шлюпка у разі проблем на МКС до прильоту наступного корабля. В аварійному стані для “Союзу” безпечніше перевозити лише двох космонавтів, а не трьох, саме з цим пов’язане перенесення крісла.

У NASA також розглядають варіант, що Рубіо, Прокоп’єв і Петелін залишаться на борту до вересня, що вдвічі довше за термін, який планувався їх місією.
роскосмос вирішив повернути на Землю пошкоджений космічний корабель “Союз МС-22” без екіпажу.

Нагадаємо, Virgin Orbit провалила запуск супутника в космос.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram