Новини
29 Березня 2021
779

Народжені пандемією: Кількість віртуальних брендів з доставки їжі в США невпинно зростає

Їжа готується на кухнях відомих ресторанів, але ні в закладах, ні в магазинах її придбати неможливо

У США набувають популярності віртуальні бренди, які ресторани запускають спеціально для сервісів доставки, щоб залучити нових клієнтів та зайняти кухні. Це недорогий спосіб для ресторанів збільшити продажі під час коронакризи без будівництва нових площ, повідомляє The Wall Street Journal.

Applebee, що працює з 1980 року, запустила віртуальний бренд курячих крил Cosmic Wings, продукцію якого можна замовити тільки через сервіс доставки Uber Eats. Продажі досягають сотень доларів на тиждень, а готуються крильця на кухнях Applebee. Новий бренд був створений спільно з підрозділом Frito-Lay з PepsiCo.

Під час пандемії кількість віртуальних брендів у сервісах доставки значно зросла. У США через Uber Eats можна замовити їжу серед 10 тис. онлайн-ресторанів проти 3 тис. на початку 2019 року. Більшість із них належить існуючим ресторанам.

Мережі ресторанів запускають онлайн-бренди, щоб залучити нових клієнтів. “Щоб справити враження, потрібно бути оригінальними та свіжими”, — зазначає генеральний директор Dine Brands Global, материнської компанії Applebee Джон Пейтон. За його словами, бренд курячих крил Cosmic Wings домігся більшого успіху, ніж інші віртуальні бренди, протестовані Applebee.

Закусочні, великі мережі ресторанів та шеф-кухарі, відзначені зіркою Мішлен, готують на своїх кухнях страви онлайн-брендів, щоб розширити можливості доставки та вижити в кризу, викликану пандемією. Віртуальні бренди, своєю чергою, надають ресторанам недорогий спосіб збільшити продажі без будівництва нових площ.

Brinker International запустила онлайн-бренд It’s Just Wings під час пандемії та розраховує на $150 млн щорічних продажів таких страв, як смажене у фритюрі печиво Oreo. Аудиторія нового бренду — молоді геймери-чоловіки.

Bloomin ‘Brands очікує, що її бренд курки Tender Shack, призначений тільки для доставки, принесе річний обсяг продажів $75 млн у США.

Віртуальні бренди відрізняються від так званих “хмарних” кухонь, які являють собою комерційні приміщення, орендовані спеціально для виконання замовлень на доставку. Деякі ресторани об’єднуються з операторами кухонь-“привидів”, щоб розширити свої онлайн-бренди.

Віртуальні бренди та “хмарні” кухні можуть становити від 6% до 8% світових витрат на їжу та напої до 2030 року, або $1 трлн продажів, вважає аналітик Euromonitor Майкл Шефер. За його словами, зростанню сприяють низька вартість і висока швидкість доставки.

Нагадаємо, Amazon став найбільшим рітейлером одягу у США. Минулого року компанія збільшила продажі на 15%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram