Новини
26 Березня 2020
1 305

Наперекір COVID-19: Керівники холдингів відмовляються від зарплати аби не скорочувати працівників

Так вони намагаються допомогти робітникам пережиту кризу, що спричинена пандемією

Керівники великих холдингів намагаються всіма способами допомогти працівникам пережити кризу, що спричинена швидким поширенням коронавірусу по всьому світу. Аби не звільняти співробітників, деякі з них відмовляються від своїх зарплат на їх користь, повідомляє Fast Company.

Наприклад, гендиректор авіакомпанії Delta Ед Бастіан заявив, що на пів року скоротив власну зарплату “на 100%”, і що члени ради директорів його компанії також вирішили відмовитися від гонорарів протягом цього періоду часу. За тим же шляхом вирішили піти й інші авіакомпанії, серед яких Alaska Air, United і Allegiant.

А от гендиректор Marriott Арне Соренсон оголосив, що відмовляється від зарплати до кінця року. Також в компанії прийняли рішення вдвічі скоротити зарплату вищого керівництва. При цьому готельна компанія Hyatt, яка страждає від втрати доходів, прийняла рішення зупинити до травня виплату зарплати своїм гендиректору Марку Хопламазяну та голові ради директорів Тому Пріцкеру.

Своєю чергою співзасновники Lyft Джон Зіммер і Логан Грін заявили, що пожертвують свої зарплати з метою підтримки водіїв сервісу.

При цьому Fast Company зазначає, що не варто вважати керівників великих компаній занадто щедрими. “Так, наприклад, той же гендиректор Delta Сяк Бастіан отримав за 2018 рік близько $900 тис. офіційної зарплати – і саме цю частину він наразі збирається скоротити”, – пише видання.

І додає, що $15 млн менеджер отримав як дивіденди з акцій компанії. “Загалом більшість CEO готові відмовитися тільки від своїх базових зарплат, а не від додаткових виплат”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом уряд Великої Британії має витратити £22 млрд ($26 млрд) протягом наступного року, щоб допомогти працівникам, які стикаються з безробіттям через коронавірус.

А от китайська Huawei Technologies Co. навпаки – повернула до роботи понад 90% зі 150 тис. співробітників після припинення виробництва через коронавірус.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram