Новини
23 Лютого 2022
563

Найприбутковіші хедж-фонди розповіли, в акції яких компаній активно інвестують

Серед найпопулярніших — Amazon, Visa і Tesla

Двадцять найбільших інвестиційних хедж-фондів, які демонструють найкращу прибутковість, у четвертому кварталі 2021 року купували переважно акції технологічних гігантів, а також компаній, пов’язаних з електронною торгівлею та хмарним зберіганням даних, повідомляє Seeking Alpha.

До вибірки потрапили такі фонди як Tiger Global, Whale Rock, Baillie Gifford та інші. Судячи зі складу акцій, які найчастіше зустрічаються у першій п’ятірці покупок фондів, хедж-фонди продовжують робити ставку на папери, які стали фаворитами на ринку під час пандемії.

Найчастіше в портфелях фондів зустрічаються папери Alphabet — материнської компанії Google. Акції компанії за 2021 рік зросли в ціні на 65%, при цьому річна та квартальна звітності була позитивно прийнята інвесторами, після чого акції подорожчали ще на 9% одразу після публікації результатів.

Компанія робить ставку на розвиток пошукового бізнесу, а також удосконалює хмарні технології. Як наслідок Alphabet опинився у першій п’ятірці портфелі шести відібраних хедж-фондів.

А от конкурент Google з хмарного бізнесу — Amazon — опинився в першій п’ятірці з придбання у п’яти хедж-фондів. “За підсумками четвертого кварталу можна зробити висновок про те, що Amazon стає дедалі меншим онлайн-ритейлером і дедалі більше “хмарною” компанією”, — йдеться у повідомленні. Виторг від хмарного бізнесу в зазначений період зріс на 40%, до $17,78 млрд.

Ще один конкурент Google та Amazon у хмарному бізнесі — Microsoft. Його акції увійшли до першої п’ятірки трьох хедж-фондів. За підсумками четвертого кварталу Microsoft прозвітувала про уповільнення темпів зростання хмарного бізнесу з 51% до 46%, проте технологічний гігант продовжить робити ставку саме на цей сегмент.

“Це пов’язано з впливом пандемії COVID-19, яка спонукала попит на хмарні технології залежно від переходу працівників на віддалену роботу”, — пише видання.

У двох фондів у першій п’ятірці опинилися акції чисто хмарної компанії Snowflake. Також у першій п’ятірці двох хедж-фондів — акції Smartsheet, що створює сервіси для формування завдань, планування та документообігу.

Ринок онлайн-торгівлі також значно зріс завдяки пандемії та локдаунам. У США 2021 року загальний обсяг онлайн-покупок становив $870,8 млрд, на 14,2% більше, ніж роком раніше, і приблизно на третину більше, ніж 2019-го.

Три фонди з вибірки до першої п’ятірки куплених акцій включили папери канадської компанії Shopify — одночасно онлайн-ритейлера та платформи для онлайн-магазинів. Компанія бурхливо зростала у зв’язку з пандемією — 2020 року її продажі підскочили на 86%. Наразі вона посідає друге місце за обсягами онлайн-продажів у США після Amazon.

У четвертому кварталі 2021 року компанія також перевершила очікування аналітиків за виторгом: показник становить $1,38 млрд (прогноз був $1,34 млрд) і зріс на 41% проти аналогічного періоду минулого року. “Проте 2022-го спад пандемії може призвести до уповільнення зростання сектора онлайн-торгівлі”, — зазначається у повідомленні.

У Shopify після публікації звітності 16 лютого вже заявили, що зростання виторгу буде повільнішим, ніж раніше. Це обвалило акції ритейлера на 16%. Однак поки що він знаходиться в полі зору хедж-фондів.

Ще один представник сегменту e-commerce — аргентинський аналог Ebay, MercadoLibre — його акції опинилися у першій п’ятірці двох хедж-фондів.

Також у першій п’ятірці двох фондів знаходяться акції Tesla Ілона Маска. У 2021 році компанія значно наростила продажі електроавтомобілів, а також показала рекордні значення чистого прибутку: $5,5 млрд 2021 року, що у сім разів більше, ніж за рік до цього.

Негативним моментом останньої звітності стала новина про те, що Tesla 2022 року не планує випускати нові моделі автомобілів. Крім Tesla інвестори прихильно ставляться до акцій онлайн-продавця автомобілів Carvana, яка також входить до першої п’ятірки двох хедж-фондів.

Пандемія надала імпульс технології цифрових платежів. У березні минулого року Visa, зокрема, заявляла, що кількість транзакцій з оплатою в один дотик зросла на 30% і що 47% споживачів більше не погоджуються купувати в магазинах, де немає можливості безконтактної оплати.

Акції Visa у четвертому кварталі були у першій п’ятірці чотирьох хедж-фондів вибірки. Приводом для оптимізму щодо Visa 2022 року стала можливість відновлення міжнародних поїздок та витрат у подорожах. Про це Visa заявляє у своєму річному звіті.

Як зазначає видання, наразі переваги хедж-фондів виглядають дещо інакше, якщо поглянути на придбання акцій наприкінці грудня 2021 року. У цей період абсолютним лідером стає Amazon — її акції входять до п’ятірки дев’яти фондів.

Також до списку найбільш популярних акцій потрапили папери Meta (п’ять фондів із двадцяти), Mastercard та PayPal — акції цих компаній входять до пріоритетних покупок двох фондів.

Нагадаємо, в українців з’явилася можливість інвестувати в акції Amazon, Alphabet і Coca-Cola. Загальна кількість цінних паперів іноземних емітентів, що допущені до обігу — 73.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram