Новини
1 Травня 2023
410

Найпопулярніші туристичні місця 2023 року

Рейтинг складено на основі пошуку Google та Instagram

На фото: Спокутний храм Святої Сімейства Саграда Фамілія (Барселона)

Сервіс Comparethemarket проаналізував, що туристи найчастіше шукали в Google і тегали в Instagram цього року. Згідно з результатами склали рейтинг найпопулярніших пам’яток, повідомляє Finance.ua.

До першої десятки потрапили лише відомі локації:

• Бурдж-Халіфа (Дубай, ОАЕ);

• Ейфелева вежа (Париж, Франція);

• Таймс-Сквер (Нью-Йорк, США);

• Ніагарський водоспад (США);

• ​​​Тадж-Махал (Агра, Індія);

• ​​​Гранд-Каньйон (США);

• ​​Мачу-Пікчу (Перу);

• ​​Нотр-Дам (Париж, Франція);

• ​​​Білий дім (Вашингтон, США);

• Саграда Фамілія (Барселона, Іспанія).

Цікаві факти про три найпопілярніших за пошуком місць

Архітектурне бюро ZNera Space із Дубая запропонувало оригінальний проєкт міського центру з назвою Downtown Circle. Концепт передбачає створення стійкого кільцеподібного міста на висоті 550 м, яке розташується навколо хмарочоса Бурдж-Халіфа.

Довжина кола такого химерного міста становитиме 3000 м. Його планують розмістити на п’яти вертикальних опорах. Усередині міста розташуються житлові, громадські, комерційні приміщення, офіси, дослідні центри, а також парки. Кільце зможе похвалитися різноманітним кліматом та природним середовищем проживання.

Гравець побудував в Minecraft гігантську Ейфелеву вежу в масштабі 1 до 1.

Користувач опублікував кілька фотографій своєї роботи. Знімки демонструють ігрову версію паризької пам’ятки з різних сторін. На одній з картинок Ейфелева вежа показана на дистанції і виглядає, немов бездоганна копія оригіналу.

В американському місті Нью-Йорк на площі Таймс-Сквер з’явилося відео із закликом підтримати заявку Одеси на проведення Всесвітньої виставки у 2030 році. Запис вперше опублікували на Манхеттені 9 березня о 17:00 за місцевим часом.

Здобути підтримку від американців Україні допомогли волонтери організації Help Ukraine Center USA у співпраці з Одеською облдержадміністрацією та “Громадською радою ЕКСПО-2030 Одеса”.

Цього року за проведення Всесвітньої виставки змагаються чотири країни: Україна, Італія, Південна Корея та Саудівська Аравія.

Заявка та досьє Одеси як міста-кандидата на проведення EXPO було представлено Президентом України Володимиром Зеленським 29 листопада минулого року. Остаточно місто-господар Всесвітньої виставки оберуть у листопаді цього року.

Нагадаємо, попри зростання цін українці подорожують.

Раніше Investory News писали, що у Дубаї відкрили рекордно глибокий басейн із “затонулим” містом на дні. На глибині 60 м можна відчути себе справжнім підводним археологом.

Також Investory News пропонують ознайомитися з добіркою найвідоміших архітектурних пам’яток світу присвячених єднанню, охороні та спокою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram