Новини
30 Січня 2021
1 959

Найпопулярніша їжа на винос в Україні та інших країнах світу

Абсолютним чемпіоном планети стала піца

Своєрідне дослідження було проведено страховим сайтом MoneyBeach.co.uk, який використовував дані Google для визначення середньомісячного обсягу пошуку в кожній країні за термінами, пов’язаними із замовленням їжі на винос.

“Іноді немає нічого кращого, ніж взяти вихідний і спробувати що-небудь на винос. Протягом 2020 року ми заслужили цього більше, ніж будь-коли, оскільки багато ресторанів у світі, на жаль, змушені закривати свої двері та пропонувати виключно послуги на винос”, — йдеться на сайті.

Після визначення того, які харчові продукти шукають найбільше в більш ніж 100 країнах, явним переможцем виявилася піца. Її вважають за краще в 44 країнах, від Італії до Барбадосу. Друге місце посіла китайська їжа, якій віддають перевагу у 29 країнах, зокрема США, Австралії та Великій Британії.

На третьому місці з 10 країнами розташовується суші, при чому найбільш густонаселеною країною, де вважають за краще це блюдо, виявилася не Японія, як можна було б припустити, а Бразилія. У Європі перевагу віддають суші Україна, Швеція, Португалія та Румунія.

На четвертому місці знаходиться риба зі смаженою картоплею, що лідирує в шести країнах, зокрема в Канаді, Південній Африці та Фіджі.

На п’ятому — смажене курча, а Камбоджа, Бірма та Лаос входять до п’ятірки країн, де її найчастіше шукають.

Індійська їжа на виніс посідає шосте місце, лідируючи в чотирьох країнах, серед яких Нідерланди, Ізраїль, Пакистан та Аруба (нідерландський острів у Карибському морі).

Корейська їжа стала сьомою. Її полюбляють у трьох країнах: Лівані, Йорданії та Омані. Примітно, що в Індії та Кореї першою стала все ж піца. Тайська кухня — фаворит у двох країнах.

Тапас, тако, малазійську їжу, буріто і пасту найчастіше замовляють тільки в одній з представлених країн — в Данії.

Аналогічна ситуація з кебаб. Лідером з її вживання на винос стала Росія. Але очевидно, що під кебаб автори дослідження мали на увазі шаурму (зустрічається також назва шаверма або шаварма в деяких регіонах країни), яку можна вважати різновидом донер-кебаб.

“Нещодавно ми запропонували щасливчику можливість отримати гроші за дегустацію їжі на винос, і високий рівень інтересу з понад 9 тис. заявок, які ми отримали, змусив нас більше зануритися у світ їжі на винос. Хороша їжа на винос цього року стала ще важливішою, оскільки люди в основному не могли поїсти поза домом, і було цікаво дізнатися, що два варіанти виявилися на голову вище конкурентів”, — зазначив гендиректор MoneyBeach.co.uk Майк Ріс.

Нагадаємо, у Копенгагені скоро почне свою роботу велика вертикальна ферма, яка буде виробляти 1000 тонн зелені на рік. Данська компанія Nordic Harvest, яка займається зведенням ферми, впевнена, що такий вид виробництва може повністю задовольнити попит країни на салат.

Investory News дізналися, як IT-рішення змінюють світовий ринок харчових продуктів. З матеріалом можна ознайомитися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram