Новини
5 Січня 2023
449

Найдорожчі благодійні лоти на аукціонах “Prozorro.Продажі”

Лідером стала марка з “русскім воєнним кораблем”

Найдорожчими лотами, які продали на благодійних аукціонах “Prozorro.Продажі”, стали марка “Укрпошти”, картина Сергія Притули, знак “Укравтодору”, ручка президента США Джо Байдена та тубус, розмальований Петриківським розписом, йдеться в повідомленні “Prozorro.Продажі”.

Як повідомляється, за 10 місяців роботи благодійних торгів на підтримку Збройних Сил України та гуманітарні потреби українців вдалось отримати та спрямувати на благодійність 6,9 млн грн. Це близько двох десятків успішних торгів та 154 учасники, які змагались за спортивні нагороди, картини, воєнні трофеї та різні символічні речі.

Зокрема, серед лотів:

• марки “Укрпошти” “Русскій воєнний корабль, іді …!” — 4 млн грн, за які змагалися 56 учасників із чотирьох країн світу.

• авторська картина Сергія Притули “Батько і мати. Два сонця гарячих” — 725 тис. грн, які перерахували на купівлю ударних безпілотників Bayraktar в межах проєкту “Народний Байрактар”.

• дороговказ “Укравтодору” “Нах*й, знов нах*й і до росії нах*й” — 631,5 тис. грн. На аукціон прийшли 29 учасників, а стартова ціна лота зросла в 12 разів.

• іменна ручка президента США Джо Байдена від гендиректора державного концерну “Укроборонпром” — 600 тис. грн. Кошти були скеровані на підтримку новоствореного ЗСУ 47 окремого батальйону під командуванням Івана Шаламаги.

• тубус від протитанкової ракети, розмальований Петриківським розписом — 155 тис. грн, які переможець спрямував на рахунки БФ “Повернись живим”.

Нагадаємо, через Prozorro провели тендерів на 120 мільярдів з початку війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram