Новини
9 Червня 2021
633

Найбільший у світі контейнерний перевізник Maersk в Україні буде заходити тільки в порт “Південний”

Компанія відмовилася від порту “Чорноморськ”

Найбільша у світі контейнерна данська компанія Maersk закриє свій сервіс у порту Чорноморськ. Обслуговувати клієнтів в Україні компанія буде тепер через контейнерний термінал DP World TIS (порт Південний), повідомляє Liga.net з посиланням на пресслужбу компанії.

“Ми припинимо заходи в порт “Чорноморськ” з 33-го тижня цього року (тобто із серпня — Ред.) до подальшого повідомлення в межах нашої роботи з оптимізації мережі. Ми продовжимо обслуговувати наших клієнтів в Україні через порт Південний (контейнерний термінал DPW TIS). Останнім заходом у порт Чорноморськ буде теплохід JULIUS-S з розрахунковим часом прибуття 10 серпня”, — заявили у компанії.

Інформацію підтвердив і співвласник групи терміналів TIC Андрій Ставніцер на своїй сторінці у Facebook.

“Maersk оголосила про рішення зосередити суднозаходи на терміналі TIS Pivdennyi. Основний потік контейнерів Maersk обробляється на терміналі TIS Pivdennyi — 244 858 TEU (TEU — один 20-футовий контейнер. — Ред.). Це — 75% від усього обсягу Maersk в Україні. Зовсім скоро їх буде 100”, — написав він.

Довідково. ТІС-Контейнерний термінал — найбільш глибоководний термінал в Україні, що має переваги позитивного впливу на розмір вантажних партій і фрахтові витрати. Термінал може одночасно приймати та обробляти три судна. Він має п’ять кранів в одній лінійці. У 2019-му його вантажообіг становив 220 тис. TEU (+75% до показників 2018 року). Входить у групу терміналів ТІС (співвласник Андрій Ставніцер). У 2020 році 51% терміналу придбав один із найбільших портових операторів DP World.

Maersk — інтегрована контейнерна логістична компанія, що входить у групу A.P. Moller. Штат понад 80 тис. осіб у 130 країнах. Володіє 740 суднами, які перевозять понад 1 млн контейнерів на місяць. Працює в 343 портах, зокрема в Чорноморську та Південному. Найбільший у світі оператор контейнерів. За словами Андрія Ставніцера, частка компанії в контейнерообігу України — 31,4% (328 145 TEU) на 2020 рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram