Новини
19 Серпня 2020
722

Найбільший раунд: SpaceX залучила рекордні $1,9 мільярда

Інвестори оцінили компанію у $46 мільярдів

В останньому раунді фінансування SpaceX Ілона Маска залучила рекордні $1,9 млрд, що дозволило їй досягти оцінки в $46 млрд. Список інвесторів не розкривається, пише TechCrunch.

Спочатку SpaceX планувала залучити $1 млрд, але збільшила суму через великий попит з боку інвестиційного товариства, зазначає видання. Частина коштів компанія залучила від фонду Fidelity Investments, список інших інвесторів не розкривається.

SpaceX планує вкласти гроші в запуск широкосмугового інтернету Starlink. Сьогодні вранці компанія вивела на орбіту 58 нових супутників. Для ракети-носія Falcon 9 це вже шостий успішний старт — після запуску вона змогла приземлитися на платформу в океані. Разом із супутниками Starlink на орбіту вивели три зонди SkySat для спостереження за поверхнею Землі.

В ході останнього раунду в березні 2020 р. SpaceX залучила $500 млн, тоді компанію оцінили в $36 млрд. За даними Morgan Stanley, за весь час існування вона залучила $3,5 млрд, серед її інвесторів — Google, Founders Fund і Baillie Gifford.

Раніше Investory News писали, що SpaceX планує побудувати на космодромі в селі Бока-Чика, штат Техас, комплекс для відпочинку. Мета компанії — перетворити Бока-Чіка в “космодром XXI століття”.

Нагадаємо, засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск піднявся на четвертий рядок рейтингу 500 найбагатших людей світу за версією Bloomberg, його статок оцінюється в $84,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram