Новини
13 Лютого 2020
1 016

Найбільший портовий оператор DP World заходить в Україну

Компанія входить у ТОП-3 портових операторів світу

Портовий оператор DP World починає працювати в Україні через придбання контролю в TIS Container Terminal Україна. Про це повідомив співвласник і гендиректор TIS Андрій Ставніцер на своїй сторінці в Facebook.

“Сьогодні DP World заходить в Україну! Один із лідерів світової портової індустрії оголосив про придбання контролю в TIS Container Terminal Ukraine. Таким чином, Україна стане 51-ою. країною, де оперує DP World”, — йдеться в повідомленні.

 

За словами Ставніцера, DP World входить у ТОП-3 портових операторів світу.

У 2019 р. компанія опрацювала 71 млн TEU (20 футових контейнерів). Це в 71 разів більше, ніж всі українські порти сукупно. Компанія оперує 78 морськими терміналами та найбільшим індустріальним парком світу Jebel Ali Free Zone (JAFZA).

Операцію організувала і провела команда SD Capital.

Як відомо, з початку 2020 р. українські порти збільшили перевалку на 20% до 13,5 млн тонн вантажів. Суттєвому збільшенню сприяли тепла зима, експорт зернових і руди та значне збільшення імпорту вугілля. Причина — тепла зима, експорт зернових і руди й значне збільшення імпорту вугілля.

Нагадаємо, катарська компанія QTerminals перемогла у конкурсі на концесію майна ДП “Стивідорна компанія (СК) “Ольвія” (м. Миколаїв). В розвиток порту буде інвестовано 3,4 млрд грн протягом п’яти років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram