Новини
12 Лютого 2022
646

Найбільший пасажирський літак перетворять на готель

Поруч з ним збудують ресторан, стилізований під диспетчерську вежу

Фото: 34travel.me

Колишній інженер компанії Airbus Фредерік Делез вирішив відкрити у найбільшому пасажирському літаку готель. Так він сподівається зберегти Airbus A380 від утилізації, повідомляє 34travel.

Зазначається, що команда Делеза вже підготувала обґрунтування проєкту та домовилася про співпрацю з девелоперською компанією. Наразі займаються пошуком літака та інвесторів. Якщо вдасться зробити це швидко, реалізацію проєкту розпочнуть уже цього кварталу.

У планах авторів проєкту розмістити у лайнері-гіганті 31 повноцінний номер із вбиральнями. Тут будуть номери стандарт, делюкс та сьют. Останні — особливість проєкту. Їх буде лише два: у носовій частині та хвості літака. Перший — з виходом до кабіни пілотів, другий — одразу на два поверхи.

Фото: 34travel.me

Поруч із готелем збудують ресторан, стилізований під диспетчерську вежу. Потрапити до нього можна буде прямо із літака через міст, який простягнеться до будівлі.

Літаки Airbus A380 називали символами розкоші та комфорту на далеких перельотах. Це були найбільші літаки за всю історію авіації. Вони мали два поверхи та вміщали 853 особи. На бортах деяких A380 можна було навіть приймати душ.

Проте 10 років тому їх почали списувати та утилізовувати. Все через великі розміри. Для потрібної тяги Airbus A380 потрібно чотири двигуни, тому собівартість польоту була набагато вищою, ніж у більш сучасних літаків з двома двигунами.

Нагадаємо, наприкінці минулого року airbus доставив останній двоповерховий літак серії A380 авіакомпанії Emirates — найбільшого оператора лайнерів цієї серії. Під час польоту повітряне судно намалювало у небі серце. Літак зняли з виробництва через низький попит. Виробнику вдалося продати трохи більше ніж 250 таких машин, а збиралися понад тисячу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram