Новини
25 Червня 2021
692

Найбільший китайський сервіс таксі Didi розраховує на оцінку в $60 мільярдів під час IPO

Первинне розміщення акцій компанії може стати одним із найбільших у 2021 році

Сервіс таксі та каршерінга Didi очікує лістинг акцій за ціною від $13 до $14, що оцінює компанію більш ніж у $60 млрд. При верхньому ціновому діапазоні Didi розраховує залучити понад $4 млрд, повідомляє CNBC з посиланням на оновлений проспект F-1, поданий до Комісії з цінних паперів і бірж.

Китайський гігант Didi планує розмістити еквівалент 72 млн звичайних акцій класу А на Нью-Йоркській фондовій біржі під тикером DIDI. IPO Didi може стати одним із найбільших у 2021 році.

Didi, заснована у 2012 році, входить до п’ятірки найбільших приватних стартапів у світі. Основними інвесторами компанія називає SoftBank, Uber і Tencent.

Минулого тижня джерела повідомили Reuters, що Державне управління з регулювання ринку Китаю розслідує, чи використовувала Didi будь-які методи конкуренції, які несправедливо витісняли більш дрібних конкурентів. Це розслідування стало останнім в тиску уряду на “платформні” компанії, зокрема Alibaba і Tencent.

Виторг Didi у 2020 році становив $21,6 млрд. Минулого кварталу компанія досягла прибутку в $6,4 млрд. Зокрема, чистий прибуток становив $837 млн ​​до виплат акціонерам.

Андеррайтерами IPO Didi будуть Goldman Sachs, Morgan Stanley і JP Morgan.

Як писали раніше Investory News, кілька сотень китайських компаній звернулися в банки з проханням надати їм кредити на загальну суму у $8,2 млрд для того, щоб пом’якшити наслідки коронавірусу. Серед них — виробник смартфонів Xiaomi, найбільша у Китаї компанія з доставки їжі Meituan Dianping, а також сревіс таксі DiDi.

Тим часом американський сервіс виклику таксі Lyft відкриває центр досліджень і розробки в Києві, що розширить їх технічне ком’юніті в Східній Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram