Новини
20 Травня 2019
746

Найбільші світові банки інвестували $50 млн у нову криптовалюту

Фінансування піде і на систему платежів на основі технології блокчейн

Фото: Pixabay

Декілька великих світових банків прийняли рішення інвестувати $50 млн у створення системи цифрових готівкових грошей, що використовуватиме технологію блокчейну для розрахунку фінансових транзакцій, передає Reuters.

Як повідомляється, проект Utility Settlement Coin (“монета комунальних платежів”) був запропонований швейцарським банком UBS Group AG і лондонським технологічним стартапом Clearmatics у 2015 році. “Він спрямований на розробку системи для підвищення ефективності клірингу та розрахунків на фінансових ринках”, – зазначає видання. І додає, що новим проектом управлятиме організація Fnality.

В розвиток системи вже вклалися кілька десятків банків. Вона може запрацювати вже наступного року.

На ранніх стадіях проекту згадувалося про участь таких великих банків, як UBS, Bank of New York Mellon, Credit Suisse, Barclays, Banco Santander, HSBC і Deutsche Ban.

“Ми є учасником проекту USC і можемо підтвердити, що етап досліджень і розробок добігає кінця”, – заявила прес-секретар Barclays. Вона не стала коментувати угоду. Представники інших банків поки не надали коментарів.

Видання зазначає, що банки та інші фінансові установи вже інвестували мільйони доларів в тестування нових систем, що використовують технологію блокчейну і спрямовані на зниження витрат і складності громіздких процесів. “До них відносяться розрахунки з цінних паперів та міжнародні платежі”, – пише Reuters.

“Монета комунальних платежів” являтиме собою цифровий грошовий еквівалент валют (що підтримуватимуться центральним банком), таких як долар або євро, які працюватимуть за технологією заснованою на блокчейні.

“Він буде конвертований за паритетом і забезпечений грошовими коштами, що зберігаються в центральному банку. Витрачання цифрової монети було б таким самим, що і витрата фіатної валюти, з якою вона пов’язана”, – йдеться у повідомленні.

Раніше група банків заявляла, що обговорювала з центральними банками та регулюючими органами питання про відповідність структури проекту.

Інші ініціативи на Уолл-стріт також намагаються протестувати цифрову монету, яка представляє фіатну валюту, що працюватиме за технологією, заснованою на блокчейні.

Раніше Investory News писали, JPMorgan Chase & Co оголосила в лютому, що створила JPM Coin – криптовалюту, що дозволяє миттєво переводити платежі між інституційними рахунками.

А ще WhatsApp має намір запровадити платіжний сервіс. Його основним завданням буде розробка функціоналу мобільних платежів. Платіжним засобом стане криптовалюта, прив’язана до курсу долара – стейблкоін.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram