Бiзнес Новини
25 Липня 2021
1 607

Найбільші пивовари світу зробили ставку на безалкогольні напої

Згідно з прогнозами, до 2025 року обсяги споживання безалкогольної продукції в США зростуть утричі

Найбільші у світі пивоварні компанії Anheuser-Busch InBev (виробляє Bud, Corona Extra, Hoegaarden, Leffe та інші) і Heineken зробили ставку на безалкогольні напої для відновлення продажів після пандемії. Як пише Reuters, виробники планують підтримати зростальну тенденцію до здорового способу життя за допомогою нового покоління “нульового” пива.

За даними Euromonitor International, через локдаун світові продажі безалкогольного пива у 2020 році впали на 4,6% (на $11,6 млрд) після середньорічного зростання на 9% з 2016 по 2019-й.

Компанії вважають, що після зняття коронавірусних обмежень у них з’явилося більше можливостей зацікавити любителів хмільного напою безалкогольними версіями найбільш продаваних брендів — це стане вирішальним фактором для збільшення продажів.

За словами віцепрезидента з маркетингу Heineken в США Борха Мансо-Салінаса, купувати безалкогольне пиво споживачам заважає страх, що воно не таке смачне, як звичайне. Однак на дегустації, де пропонувалися алкогольна та безалкогольна версії Heineken, відмінностей не помітили навіть найвідданіші фанати напою.

Річ у тім, що багато брендів змінили технологію приготування. Раніше багато сортів “нульового” пива створювалися шляхом випарювання спирту, а тепер пивовари використовують вакуумні камери для відділення спирту при нижчих температурах без шкоди смаковим якостям напою.

За даними дослідницької компанії InsightSLICE, на Європу припадає майже три чверті світового споживання безалкогольного пива — в Іспанії, наприклад, воно становить 13% усіх продажів пива. У США любителів напою без вмісту спирту набагато менше — йому віддадуть перевагу лише 0,5% покупців.

Однак аналітики з IWSR пророкують, що до 2025 року обсяги споживання безалкогольної продукції в США зростуть втричі й випередять глобальне споживання майже на 60%. При цьому продажі звичайного пива в цей же період повинні скоротитися на 18%.

Крім того, “нульове” пиво допоможе виробникам посісти важливе місце в ніші прохолодних напоїв, яка раніше не була для них пріоритетною. Тут у безалкогольного пива є низка переваг — на відміну від соків і газованих напоїв воно складається з натуральних інгредієнтів і не містить цукру.

Як вважає аналітик з напоїв у Bernstein Autonomous Тревор Стірлінг, підняти продажі безалкогольного пива пивоварні компанії зможуть, якщо будуть підносити його не як альтернативу звичайному, а як “прохолодний напій для дорослих” зі смаком пива.

Як писали раніше Investory News, заробітні плати та премії керівництва Heineken найближчим часом будуть залежати від їх залучення в боротьбу зі змінами клімату. Такі заходи допоможуть другій у світі пивоварній компанії до 2040 року досягти нульових викидів. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram