Новини
27 Березня 2022
677

Найбільші банки Японії зупинили доларові операції зі Сбербанком

Сбербанк не входить до числа російських банків, виключених зі SWIFT

Три найбільші банки Японії оголосили, що припинять доларові операції та грошові перекази з російським Сбербанком через санкції США, повідомляє Japan Today.

Рішення про припинення доларових операцій було ухвалено MUFG Bank, Mizuho Bank та Sumitomo Mitsui Banking Corp. За словами джерел, зрив їх доларових операцій з російським банком, ймовірно, змусить японські компанії, які ведуть бізнес у росії, шукати альтернативні способи врегулювання платежів, на кшталт використання банків поза США.

Сполучені Штати додали Сбербанк у свій список санкцій у лютому, і заборона на доларові операції з банком набуде чинності в суботу.

Нагадаємо: Сбербанк не входить до числа російських банків, виключених на початку цього місяця з ключової міжнародної платіжної мережі — Товариства всесвітньої міжбанківської фінансової телекомунікації, відомої як SWIFT. Багато японських компаній, що працюють у росії, використовують його для своїх розрахункових потреб.

Раніше три японські банки вже припинили угоди з іншими великими російськими банками, зокрема з ВТБ Банком, відключеним від SWIFT 12 березня.

Нагадаємо, голова Нацбанку України Кирило Шевченко звернувся до центробанків Канади, Японії, Великої Британії, США, Швейцарії та Європейського центрального банку із закликом переглянути та розірвати кореспондентські відносини з усіма банками росії та білорусі.

Тим часом американський The Bank of New York Mellon призупинив покупку російських цінних паперів з управління інвестиціями.

Як раніше писали Investory News, російський банк ВТБ запустив валютний депозит у китайських юанях на фоні заборони центробанку росії видавати росіянам понад $10 тис. із депозитів та рахунків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram