Новини
4 Жовтня 2021
599

Найбільші американські компанії таємно виступили проти плану Байдена

Корпорації готові проводити самостійну політику щодо скорочення викидів парникових газів

Фото: FT

Провідні міжнародні корпорації США розробили приховану стратегію протидії масштабного економічного законопроєкту Байдена. Заходи щодо запобігання кліматичної кризи, запропоновані президентом США, передбачають підвищення податків для підприємств, пише The Guardian.

Впливові бізнес-об’єднання, до яких входять керівники Apple, Amazon, Microsoft, Disney, і багато інших великих американських компаній, мають намір через лобі-групи таємно перешкоджати утвердженню кліматичного розділу нового плану економіки “усіма можливими способами”.

За словами лобістських організацій, обмеження, прописані в законопроєкті, неефективні та шкідливі для ринку, проте відкритий виступ проти може пошкодити “зеленому” іміджу компаній. Корпорації заявляють, що готові проводити самостійну політику щодо скорочення викидів парникових газів і створення екологічного виробництва.

У разі прийняття розглянутий проєкт стане найбільшим кліматичним законом за останні 10 років, пише видання. Він створить систему поетапної відмови від викидів вуглекислого газу з електроенергетичної системи США, зменшить субсидії на паливо, що згорає, забезпечить виплати для підтримки безвуглецевої ядерної енергетики й впровадження електромобілів.

Пакет всебічних реформ, розрахований на $3,5 трлн, вже викликав громадські дебати й розбіжності в Конгресі США, зокрема серед членів Демократичної партії, яку представляє президент.

Тим часом засновник Amazon Джефф Безос пообіцяв пожертвувати мільярд доларів для порятунку планети.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram