Новини
10 Серпня 2021
598

Найбільша у світі мережа кінотеатрів почне продавати квитки за біткоїни

Капіталізація AMC зросла до $16,96 мільярда, хоча ще півтора року тому вона була на межі банкрутства

Оператор найбільшої у світі мережі кінотеатрів AMC Entertainment планує до кінця 2021 року запустити технологію отримання оплати за квитки в кіно в біткоїн. Про це повідомив головний виконавчий директор компанії Адам Арон, обговорюючи її фінансові результати телефоном, пише Reuters.

Як розповів Арон, AMC планує в поточному році оснастити всі свої кінотеатри необхідними технологіями для приймання біткоїнів. Крім того, в мережі почнуть приймати для оплати Apple Pay і Google Pay, наводить портал Deadline слова виконавчого директора AMC.

Клієнти AMC зможуть купувати квитки в кіно за допомогою біткоїнів у всіх кінотеатрах США до кінця 2021 року. Мережа має 593 кінотеатрів у США, згідно з даними на кінець червня.

Кіномережа відзвітувала про зростання виторгу на 19%, до $444,7 млн ​​за квартал, що закінчився 30 червня. Аналітики в середньому очікували $382,1 млн, згідно з даними опитування Refinitiv IBES.

Компанія залучила $1,25 млрд нового акціонерного капіталу в цьому кварталі, довівши власну ліквідність на кінець кварталу до більш ніж $2 млрд. Збиток на акцію склав 71 цент, що істотно менше очікувань аналітиків у 91 цент.

Коментуючи результати, директор компанії зазначив, що в третьому кварталі виторг від продажу квитків у кіно повинен досягти 45% від аналогічного кварталу 2019 року.

“Ця лінія тренду спрямована вгору”, — підкреслив гендиректор компанії. Мережа також оголосила про домовленість з Warner Brothers про 45 днів ексклюзивного показу всіх фільмів студії у 2022 році.

Відповідаючи на питання інвесторів, Арон розповів, що AМС, чиї акції опинилися в центрі буму роздрібних інвестицій на початку року, має намір обговорити можливості співпраці з іншою компанією мем-акцій — онлайн-ритейлером відеоігор GameStop.

Капіталізація AMC зросла до величезної за кілька місяців — $16,96 млрд, повідомляв Bloomberg. Значну частину минулого року вартість компанії була нижче $500 млн. Ще кілька місяців тому AMC перебувала на межі банкрутства, оскільки по кінотеатрах в США вдарила пандемія коронавірусу. Акції компанії зросли на 4% в розширених торгах у понеділок, 9 серпня, після звіту про фінансові результати.

Тим часом співзасновник хедж-фонду Morand-Tice Capital Management Девід Тайс в інтерв’ю CNBC застеріг інвесторів всього світу від вкладень в акції та біткоїни.

Керуючий активами, експерт у сфері міжнародних фінансових ринків, керуючий партнер групи компаній MRP Михайло Рітчер розповів Investory News про те, чому в Україні не визнають найпопулярнішу криптовалюту національною валютою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram