Новини
11 Лютого 2019
3 912

Найбільш радіоактивними телефонами у світі визнано Xiaomi та OnePlus

Серед безпечних смартфонів – Samsung Galaxу Note 8, ZTE Axon Elite та LG G7

Федеральне відомство з радіаційного захисту Німеччини (Bundesamt für Strahlenschutz, BfS) оприлюднило дослідження смартфонів, що випромінюють найбільше радіації.

“У сучасної людини смартфон знаходиться поряд майже 24 години на добу. Ми тримаємо його у кишені, працюючи; у руках, коли їдемо у транспорті; біля ліжка, коли лягаємо спати. Та хоча негативний вплив випромінювання стільникових телефонів на здоров’я людини повністю не доведено, – тим, хто бажає мінімізувати ризики, ми підготували дослідження моделей смартфонів, що мають найбільш сильне випромінювання”, – йдеться у дослідженні BfS.

Аби виміряти потенційні ризики для здоров’я від випромінювання, вчені запропонували одиницю виміру – питомий коефіцієнт поглинання (Specific Absorption Rate – SAR) електромагнітної енергії. Це показник електромагнітної енергії, що поглинається тканинами тіла людини під час користування пристроєм.

Цей показник варіюється в залежності від бренду та моделі смарфону, й виробники зобов’язані повідомляти, яким є максимальний рівень SAR, що випромінюється їх товаром. BfS створило базу даних, де порівнюються нові та старі смартфони, аби дізнатися, які з них випромінюють найбільше.

Найбільш радіоактивними смартфонами – з найвищим рівнем випромінювання – виявилися китайські бренди Xiaomi та OnePlus. Важливо, що до антирейтингу BfS потрапили моделі популярного Apple.

Як наголошується у дослідженні, не існує будь-яких універсальних рекомендацій на предмет “безпечного” рівня мобільного випромінювання, проте у Німеччині, наприклад, діє урядовий орган Der Blaue Engel (“Блакитний ангел”), який встановлює екологічні стандарти й вже зарекомендував себе як надійне керівництво для споживачів. Цей орган вважає безпечними тільки ті мобільні телефони, у яких показник SAR не перевищує 0,60 ват на кг.

Найбільш безпечним смартфоном є – Samsung Galaxу Note 8. Ha 2-ому місці – ZTE Axon Elite. Бронза з безпеки дісталася LG G7. Усього до десятки найбезпечніших смартфонів увійшли: 5 моделей Samsung, 2 – LG, по одній – ZTE, HTC та Motorola.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram