Новини
20 Серпня 2019
784

Найбагатший китаєць Лі Ка-Шинг купує пивовара Greene King

Британську компанію буде продано за €2,95 млрд

Інвестиційна група CK Asset Holdings Ltd за підтримки гонконзького мільярдера Лі Ка-Шинга погодилася купити найбільшого у Великобританії паб-ритейлера та пивовара Greene King Plc за 2,7 млрд фунтів стерлінгів (€2,95 млрд), повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що пропозиція компанії дорівнює 850 пенсам за акцію, що є премією в розмірі близько 51% до ціни закриття Greene King в п’ятницю перед оголошенням повідомлення про угоду. В понеділок, 19 серпня, акції британської компанії виросли до 865,8 пенса.

“До того ж ця угода є останньою із серії придбань британських операторів пабів”, – йдеться у повідомленні. І додається, що у липні компанія прямих інвестицій TDR Capital, паби якої включають мережі Slug and Lettuce, Yates і Walkabout, погодилася купити британську EI Group Plc приблизно за 1,3 млрд фунтів стерлінгів.

Видання зазначає, що наразі пивоварний бізнес у Великобританії активно закривається. “Знижується споживання пива серед молоді. До того ж з’явилася альтернатива нічному відпочинку, враховуючи розваги для мілленіалів, яким не вистачає готівки”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до появи новин про поглинання, Greene King за останні чотири роки втратив більше третини своєї вартості. А за інформацією Національної статистичної служби Великобританії, за останні два десятиліття близько чверті пабів у Великобританії закрилися.

Проте у заяві CK Asset Holdings Ltd йдеться про те, що даний сектор все одно залишається прибутковим і генерує грошові потоки. “Він залишатиметься важливою частиною британської культури”, – йдеться у повідомленні компанії. І додається, що Greene King займає міцне положення, володіє привабливими активами у сфері нерухомості та стійким фінансовим профілем.

“Угода з CK Asset Holdings Ltd наступила за продажем Anheuser-Busch InBev NV австралійських активів компанії з виробництва пива та безалкогольних напоїв, що базується в Токіо – Asahi Group Holdings Ltd., у рамках угоди вартістю близько $11 млрд. Нещодавно японська компанія також придбала пивоварний бізнес компанії “Fuller, Smith & Turner”, – пише видання.

Нагадаємо, в середині липня пивоварна корпорація Anheuser-Busch InBev відмовилася проводити IPO компанії Budweiser Brewing Company APAC. А це могло бути найбільше первинне розміщення 2019 року – компанія хотіла залучити до $9,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram