Новини
15 Липня 2020
1 121

Найбагатший індієць обійшов Маска та Баффета у списках мільярдерів

Мукеш Амбані збільшив статки ще на понад $2 мільярди завдяки зростанню акцій холдингу Reliance Industries

Найбагатша особа Індії Мукеш Амбані збільшив свої статки ще більш ніж на $2 млрд і таким чином піднявся на 6-е місце у списку мільярдерів світу. За даними Bloomberg Billionaires Index його статки наразі становлять $72,4 млрд, що на $13,8 млрд більше, ніж було на початку року, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що зростання статків пов’язано зі зростанням вартості акцій підконтрольного мільярдерові холдингу Reliance Industries, що володіє активами у таких сферах економіки Індії, як енергетика, нафтохімія, роздрібна торгівля, телекомунікаційний бізнес і так далі й активно залучає інвестиції (у тому числі від Facebook) у розвиток своїх ІТ-активів.

“Тільки за останні три дні вартість паперів компанії на Лондонській фондовій біржі збільшилася на 9%, а з 23 березня більше ніж подвоїлася – з $23 до $54 за акцію”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Bloomberg, завдяки зростанню котирувань Reliance Industries, Амбані обійшов у рейтингу Bloomberg Billionaires Index засновника Tesla Ілона Маска, а також засновників Google Сергія Бріна й Ларрі Пейджа.

“У результаті Амбані піднявся на 6-е місце в списку мільярдерів світу від Bloomberg, тепер він поступається тільки Стіву Балмеру, Марку Цукербергу, Бернару Арно, Біллу Гейтсу і Джеффу Безосу”, – повідомляє видання.

Нагадаємо, наприкінці червня голова ради директорів і найбільший акціонер індійського холдингу Reliance Мукеш Амбані увійшов до першої десятки найбагатших мільярдерів світу. Статок 63-річного мільярдера зріс за день на $3,9 млрд і досяг $64,6 млрд.

Нещодавно Індійська Reliance Jio Platforms – найбільший оператор зв’язку й інтернету в Індії, що належить холдингу Reliance Industries мільярдера Мукеша Амбані, запустила сервіс відеоконференцій JioMeet – конкурента Zoom.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram