Новини
19 Жовтня 2021
745

Найбагатші 10% американців володіють рекордними 89% всіх акцій у США

На частку інших 90% американців довелося близько 11% всіх акцій проти 12% допандемічного періоду

Найбільш заможні 10% американців є власниками 89% всіх акцій у США, що є рекордним показником, свідчать дані Федеральної резервної системи (ФРС) США.

При цьому найбагатший 1% населення збільшив обсяг акцій компаній і пайових інвестиційних фондів більш ніж на $6,5 трлн у період пандемії коронавірусу.

Своєю чергою, на частку інших 90% американців довелося близько 11% всіх акцій проти 12% до пандемії.

Основним джерелом отримання доходу в США в період пандемії став фондовий ринок, капіталізація якого з березня 2020 року зросла майже вдвічі. Обсяг добробуту найбагатшого 1% американців зараз перевищує 32% від загального показника, що є рекордом.

Подібна ситуація зберігається, всупереч припливу мільйонів нових інвесторів на фондовий ринок. Так, кількість нових користувачів трейдингової платформи Robinhood зросла більш ніж на 10 млн за минулі два роки й зараз перевищує 22 млн.

Тим часом на думку старшого наукового співробітника Urban-Brookings Tax Policy Center Стівена Розенталя, кількість нових інвесторів все ще невелика, при цьому середній розмір рахунку на Robinhood становить близько $4,5 тис.

“Багато хто з молодших інвесторів купували акції за вищими цінами, тоді як більш великі інвестори знаходяться на ринку вже багато років і бачили істотніше зростання”, — зазначив він.

Вартість акцій, що належать найбільш заможним 10% американців, зросла на 43% у період між січнем 2020 року і червнем 2021 року, згідно з даними ФРС. Своєю чергою, цей показник для 90% населення зріс на 33%.

Нагадаємо, серед 345 мільярдерів із торішнього рейтингу Forbes 314 стали тільки багатшими, а статки 14 залишилися на колишньому рівні. Тільки 17 мільярдерів з рейтингу 2020 року стали біднішими. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram