Новини
17 Червня 2020
825

Нафтовиробників у Саудівській Аравії перестали цікавити США

Тепер американські нафтозаводи почнуть підвищувати обсяги виробництва

Експорт саудівської нафти в США впав до найнижчого рівня за 35 років. Королівство доставило тільки один вантаж у США в червні, що еквівалентно приблизно 133 тис. барелів на день, пише Bloomberg.

Це приблизно одна десята від 1,3 млн барелів на день, які Саудівська Аравія відправляла у квітні. Протягом більшої частини 2019 р. і початку 2020 р. країна відправляла в Америку в середньому близько 475 тис. барелів на день.

Великі постачання були наслідком цінової війни королівства і Росії, після її закінчення Саудівську Аравію майже перестав цікавити американський нафтовий ринок.

Як вважає головний аналітик по нафті Energy Aspect Ltd Амріта Сіна, тепер нафтопереробним підприємствам США доведеться імпортувати нафту з інших країн та скорочувати запаси. Американські нафтозаводи почнуть підвищувати обсяги виробництва.

Представники нафтової промисловості Саудівської Аравії кажуть, що королівство навряд чи збільшить постачання в США в другій половині червня та в липні.

Крім скорочення поставок у США, королівство в цьому місяці знизило експорт до Китаю до 1,3 млн барелів на день у червні (з двох мільйонів у травні). Однак відправки нафти в Індію та Японію в цьому місяці збільшилися.

Як відомо, Саудівська Аравія, ОАЕ та Кувейт оголосили 8 червня про припинення з липня добровільно взятих на себе зобов’язань щодо кількісних обмежень видобутку нафти на 1,18 млн барелів.

Нагадаємо, американський виробник сланцевих нафти й газу Extraction Oil&Gas оголосив про банкрутство, ставши черговою жертвою обвалу цін на нафту.

Saudi Aramco скоротив обсяг липневого відвантаження, щонайменше, п’яти покупцям в Азії. А от у Венесуелі через санкції США видобуток нафти знизився до рівня 1945 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram