Новини
3 Серпня 2020
1 072

Нафтопереробна Marathon Petroleum продає мережу американських АЗС японській Seven & i Holdings

Це одна з найбільших угод року в США – її вартість $21 мільярд

Американська нафтопереробна компанія Marathon Petroleum Corp. повідомила, що продає мережу автозаправних станцій Speedway японському ритейлеру Seven & i Holdings Co. за $ 21 млрд. Це одна з найбільших угод року у США цього року, повідомляє Інтерфакс.

У Marathon Petroleum продаж назвали важливим етапом у реалізації стратегічних пріоритетів корпорації. Американський підрозділ японського ритейлера – 7 -Eleven Inc. – придбає близько 3,9 тис. АЗС з мінімаркетами Speedway у 35 штатах США.

“У результаті кількість заправок в США та Канаді, що належать 7-Eleven Inc. збільшиться до 14 тисяч”, – наголошується у повідомленні компанії.

Угода також містить пункт, розрахований на 15 років, згідно з яким  Marathon Petroleum поставлятиме паливо для придбаних 7-Eleven Inc. АЗС обсягом 7,7 млрд галонів (29,15 млрд літрів) на рік.

Marathon Petroleum оголосила про плани відділення Speedway ще наприкінці минулого року під тиском ряду акціонерів, враховуючи Elliott Management Corp., які вимагали реструктуризації операцій компанії.

“Угода обговорювалася з 7-Eleven Inc. на початку 2020 року, але перемовини переривалися через пандемію коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.

Угода, яка буде повністю оплачена готівкою, була схвалена радами директорів обох компаній. Сторони розраховують закрити її в першому кварталі 2021 року.

Marathon Petroleum зафіксувала рекордний збиток у I кварталі 2020 року, списавши активи на суму $12,4 млрд у зв’язку з падінням попиту й цін на нафту. Звітність компанії за другий квартал буде оприлюднено пізніше.

Акції Marathon Petroleum подешевшали майже на 37% з початку поточного року.

Нагадаємо, у травні американська нафтовидобувна компанія Exxon Mobil відновила продаж своєї частки в найбільшому нафтовому родовищі Азербайджану. Угода привертає інтерес великих азійських нафтогазових компаній, що прагнуть отримати вигоду з нещодавнього обвалу цін на нафту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram