Новини
7 Жовтня 2019
941

“Нафтогаз” створює нову компанію, що торгуватиме нафтопродуктами

“Нафтогаз Ойл Трейдінг” закуповуватиме та продаватиме всі обсяги нафтопродуктів і нафтохімії в рамках групи “Нафтогаз”

НАК “Нафтогаз України” схвалила створення в рамках дивізіону “Нафта” нової компанії “Нафтогаз Ойл Трейдінг”, яка спеціалізуватиметься на трейдингу продуктів нафтоперероблення. Про це йдеться в рішенні правління НАКу як акціонера “Укртранснафти” №278 від 3 жовтня.

Зазначається, що статутний капітал нової компанії належатиме АТ “Укртранснафта” – компанії, на основі якої створювався дивізіон “Нафта”. “Компанія торгуватиме як імпортними нафтопродуктами, так і ресурсом, виробленим Шебелинським заводом”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив заступник голови дивізіону з комерційних питань Сергій Федоренко, “Нафтогаз Ойл Трейдінг” закуповуватиме/продаватиме всі обсяги нафтопродуктів і нафтохімії в рамках групи “Нафтогаз”.

За інформацією видання Enkorr, у кінці серпня «”Укргазвидобування” підписала контракт зі спецімпортером білоруських нафтопродуктів ТОВ “БНК-Україна” на постачання 20 тис. т дизельного палива на місяць.

“За наявною інформацією, договір розрахований до кінця 2019 року з можливістю продовження”, – пише видання.

“Укргазвидобування” володіє одним з двох робочих в Україні НПЗ – Шебелинським, з річним обсягом перероблення сировини в районі 500 тис. т.

У 2018 році Шебелинський завод виробив 130,6 тис. т бензину, 85,1 тис. т – ДТ, 31,3 тис. т – мазуту. Основний обсяг ДТ використовується для потреб виробничих підрозділів “Укргазвидобування”, частина реалізується через відкриті біржові торги.

У 2019 році Шебелинський ГПЗ разом з відділом реалізації нафтопродуктів УГД увійшов до дивізіону “Нафта” НАК “Нафтогаз України”.

Ключовим напрямком діяльності дивізіону повинен стати трейдинг. “У планах дивізіону за 5 років збільшити обсяг реалізації продукції від 650 тис. т до 1,5 млн т”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у червні під час підготовки до випуску єврооблігацій НАК “Нафтогаз України” для проведення аудиту фінансової звітності найняла компанію ПрАТ “Делойт енд Туш ЮСК”, що входить в мережу Deloitte Touche Tohmatsu Limited, яка належить до четвірки найбільших аудиторських фірм світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram