Новини
25 Жовтня 2022
415

“Нафтогаз” прогнозує найгіршу зиму в історії

Через пошкодження електрооб’єктів можливі перебої з електрикою та опаленням

Цьогорічна зима буде досить важкою через можливість постійних перебоїв з електрикою та опаленням, заявив в інтерв’ю Handelsblatt голова “Нафтогазу” Юрій Вітренко.

За його словами, на території України зруйновано майже 40% енергооб’єктів. Крім того, практично не залишилося нафтопереробних заводів, що працюють.

“Останнім часом росія неодноразово робила атаки на енергетичну інфраструктуру України, що призводило до відключення електроенергії на значній частині країни. У газовому секторі “Нафтогазу” вдалося зберегти майже довоєнний рівень. Але виробництво продовжує зазнавати ударів. Численні співробітники вже загинули — не тільки тому, що воювали на фронті, але й на своїх робочих місцях”, — розповів голова “Нафтогазу”.

В Україні очікується надважкий опалювальний сезон цієї зими. Проблеми можуть виникнути через ракетні удари росії по об’єктах критичної інфраструктури.

Україна у межах підготовки до зими накопичила вугілля і газ для опалення. Крім того, підготовлені й альтернативні види опалення, такі як деревина. Для захисту електростанцій місцева влада закуповує додаткові генератори.

7 жовтня стало відомо, що Кабмін скоротив на 10% обсяг споживання газу муніципалітетами. В Україні запровадять режим економії опалення як у Європі, щоб пережити цю складну зиму.

21 жовтня міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив, що переважна більшість областей буде вмикати опалення не раніше листопада.

Нагадаємо, країнам ЄС вдалося скоротити споживання газу на 15%. Лідером економії є Швеція, а аутсайдером — Іспанія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram