Новини
1 Вересня 2022
464

“Нафтогаз” отримав згоду кредиторів на відстрочку виплат

Домовленість стосується лише одного випуску євробондів

НАК “Нафтогаз України” провів переговори з держателями єврооблігацій, термін погашення яких настає у липні 2024 року, 77% інвесторів проголосували “за” і погодились на пропозицію з відтермінування виплат на два роки, повідомляє “Нафтогазу”.

Таким чином компанія може сплатити тіло боргу обсягом €600 млн не у 2024, а у 2026 році, а відсотки по ньому почне сплачувати 2024 року.

Сума відсотків, що відтерміновується впродовж 2022-2024 років, становить €90 млн (€45 млн на рік, що мають сплачуватися у липні кожного року).

“Ми вдячні інвесторам, що з розумінням поставилися до ситуації, в якій сьогодні знаходиться Україна. Рішення про відтермінування — важливий крок назустріч, який ми цінуємо”, — зазначив голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.

Як того вимагає розпорядження Кабміну № 625-р від 21 липня 2022 року, компанія вже звернулася до Кабінету міністрів з проханням погодити відповідний правочин для належного завершення запиту до держателів єврооблігацій з погашенням у 2024 році.

Держателі єврооблігацій, термін погашення яких настає у листопаді 2026 року, на повторних зборах не підтримали нову пропозицію щодо змін до умов боргових зобов’язань національної компанії.

Умови відхиленої інвесторами пропозиція “Нафтогазу” були визначені Кабінетом міністрів, зокрема Міністерством фінансів, як того вимагає розпорядження Кабміну № 625-р від 21 липня 2022 року. Умови, запропоновані держателям єврооблігацій національною компанією, відповідали умовам пропозиції інвесторам щодо відтермінування виплат за суверенними єврооблігаціями України.

Нагадаємо, Україна залучить близько $350 млн кредиту у Канади. Кошти спрямують на закупівлю газу “Нафтогазом”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram