Новини
19 Липня 2021
633

Нафта подешевшала після рішення ОПЕК+ збільшити її постачання

Країни ОПЕК+ домовилися з серпня нарощувати видобуток нафти на 400 тисяч барелів щодоби

Ціни на нафту знижуються в понеділок, 19 липня, після рішення ОПЕК+ нарощувати видобуток, свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $72,93 за барель, що на $0,66 (0,90%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,57 (0,79%) — до $71,24 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $73,59 і $71,81 відповідно.

Міністри ОПЕК+ домовилися в неділю, 18 липня, збільшити постачання нафти з серпня, щоб знизити ціни, які на початку цього місяця зросли до найвищого рівня приблизно за 2-1/2 роки, оскільки світова економіка відновлюється після пандемії COVID-19.

ОПЕК+ ухвалила рішення про прискорене повернення на ринок нафти, видобуток якої вона урізала з травня 2020 року. Угода продовжується з травня 2022 до кінця 2022 року.

З серпня країни ОПЕК+ починають нарощувати видобуток нафти на 400 тис. барелів на добу до повного згортання скорочень (зараз становлять 5,8 млн барелів на добу від рівня жовтня 2018 року).

Щоб подолати внутрішні розбіжності, ОПЕК+ погодила нові квоти на видобуток для кількох членів з травня 2022 року, зокрема ОАЕ, Саудівську Аравію, РФ, Кувейт та Ірак.

Торік група скоротила видобуток на рекордні 10 млн барелів на добу на фоні скорочення попиту, викликаного пандемією.

У грудні поточного року ОПЕК+ оцінить ситуацію на ринку і показники видобутку країн-учасниць. Міністри продовжать зустрічатися щомісяця протягом усього терміну дії угоди й, оцінюючи ситуацію, визначатимуть обсяги видобутку на наступний місяць, прагнучи завершити скорочення до вересня 2022 року.

Раніше Investory News писали, що розбіжності всередині ОПЕК+ можуть призвести до дефіциту нафти й у перспективі підтримати інфляцію та зашкодити відновленню економіки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram