Новини
26 Грудня 2019
838

Нафта дорожчає на фоні прогнозованого скорочення запасів у США

Нафта марки Brent подорожчала до $67,45 за барель

Ціни на нафту зростають в надії на закінчення американо-китайської торгової війни та завдяки зусиллям Організаціії країн-експортерів нафти (ОПЕК) щодо обмеження пропозиції палива на світовому ринку, пише Reuters.

Нафта марки Brent подорожчала на 0,37% до $67,45 за барель. Ф’ючерси на американську нафту WTI зросли в ціні на 0,38% до $61,34 за барель.

“Ціни на нафту продовжують демонструвати стійкість в кінці року, чому сприяє поєднання безумовного прогресу в торговій угоді між США і Китаєм, грудневої угоди ОПЕК+ та уповільнення сланцевої активності. Все це вказує на те, що динаміка нафтових цін в першому кварталі буде сильніше, ніж будь-хто міг припустити всього два місяці тому”, — зазначив старший стратег по азійському ринку в AxiTrader Стівен Іннес.

Як пише агенція, президент США Дональд Трамп сказав, що він та голова КНР Сі Цзіньпін проведуть церемонію підписання “першої фази” торгової угоди між США і Китаєм, узгодженої раніше в грудні. Також, у середу, 25 грудня, представник китайського МЗС підтвердив, що Китай знаходиться в тісному контакті з США з приводу цієї церемонії.

Торгова війна між двома найбільшими економіками світу триває вже близько 17 місяців, що негативно позначилося на глобальному економічному зростанні та попиті на паливо, через що нафта торгується в певному діапазоні більшу частину року.

Зниження попиту також підштовхнуло Організацію країн-експортерів нафти і партнерів організації до нових скорочень видобутку.

Тим часом нафтовидобувні компанії в США, які не беруть участі в угоді ОПЕК+, наростили видобуток до рекордного рівня, однак багато аналітиків прогнозують, що зростання нафтовидобутку в США сповільниться.

Як писали раніше Investory News, ціна бареля марки Brent вперше з 23 вересня піднялася вище $65 на фоні інформації щодо майбутнього укладення торговельної угоди між США і КНР.

Нагадаємо, нафтогазова компанія Royal Dutch Shell прогнозує витрати від знецінення активів в розмірі до $2,3 мільярда в останній чверті 2019 р. і чекає нижчих квартальних продажів на фоні сповільнення зростання попиту на нафту й газ

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram