Новини
31 Жовтня 2019
605

Нафта дорожчає через припинення роботи трубопроводу в США

Ф’ючерси на чорне золото марки Brent виросли на 0,23%

Ціни на нафту еталонних марок ростуть на фоні новини про те, що робота одного з провідних в Кушинг трубопроводів була припинена через розлив нафти в Північній Дакоті, пише Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent виросли на 0,23% до $60,75 за барель до 9.10 за київським часом.

Ф’ючерси на американську легку нафту WTI піднялися на 0,13% до $55,13 за барель.

Негативом для ринку в середу стало повідомлення міністерства енергетики США, згідно з якими запаси нафти в країні минулого тижня виросли на 5,7 млн ​​барелів. Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних S&P Global Platts, передбачав збільшення всього на 2,5 млн барелів.

Запаси нафти на терміналі в Кушинг, де зберігається нафта, що торгуються на NYMEX, підвищуються четвертий тиждень поспіль — на 1,57 млн ​​барелів найвищими темпами, ніж припускали дані Американського інституту нафти (API). Оцінки API, опубліковані у вівторок, вказували на зростання на 1,22 млн барелів.

Запаси бензину в США минулого тижня, згідно з офіційними даними, впали на 3,04 млн барелів — до мінімуму майже за два роки, дистилятів — скоротилися на 1,03 млн барелів. Експерти в середньому очікували зниження резервів бензину на 2,5 млн барелів, дистилятів — на 2,4 млн барелів.

Видобуток нафти в США не змінився в порівнянні з попереднім тижнем, залишившись на рівні 12,6 млн барелів на добу.

Ціна нафтових контрактів на найближчий місяць на Шанхайській міжнародній енергетичній біржі (INE) в четвер знизилася на 0,7% — до 449,6 юаня за барель.

Нагадаємо, ціни на нафту еталонних марок в ході торгів у понеділок, 30 вересня, незначно знижувалися після падіння за підсумками минулого тижня, яке стало максимальним з липня цього року.

Як відомо, британська нафтогазова компанія з активами в Україні Cadogan Petroleum досягла домовленості з “Укрінвест Груп” (Київ) з ​​продажу своєї дочірньої “Виробничої компанії “Газвидобування” (Полтава) за $2,8 млн.

Також, американська нафтогазова компанія Exxon Mobil Corp розглядає можливість продажу своїх офшорних активів в Малайзії до $3 млрд. Однак компанія все ще може відмовитися від цієї ідеї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram