Новини
25 Квітня 2019
794

Надзвонили: Дохід Укртелекому з початку року склав 1,665 млрд грн

Компанія активно інвестує у розвиток оптичної мережі

У I кв 2019 року загальний дохід компанії зріс на 3% до 1,665 млрд грн. Це на 3% більше, ніж минулого року. Дохід від телекомунікаційних послуг залишається стабільним і становить майже 1,416 млрд грн, повідомляють у компанії Укртелеком.

Що стосується доходів від інтернет-послуг, то за рік вони збільшилися на 8,5% до 488 млн грн.

“Це зростання повністю компенсує зменшення доходів від фіксованої телефонії, які у свою чергу складають майже 726 млн грн”, – розповіли у компанії.

Загалом EBITDA Укртелекому склала майже 427 млн грн, “що на 11% більше, ніж рік тому”. При цьому маржа EBITDA зросла на 2 п.п. та склала 26%.

“Приватним абонентам надано послуг на понад 922 млн грн, бізнес-споживачам – на близько 348 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, Укртелеком активно розширює географію оптичного інтернет-покриття. Так, за технологією GPON оператор під’єднав 17 сіл у Хмельницькій, Житомирській, Чернівецькій, Харківській, Луганській та Рівненській областях.

“Загалом інтернетом від Укртелекому користуються у майже 2,3 тис. населених пунктах України”, – уточнюють у компанії.

Окрім того, значний акцент компанія робить на задоволення потреб бізнес-споживачів. “За рік кількість підключень до “Хмарної АТС” зросла на 35%, до майже 19 тис ліній. Удвічі побільшало користувачів послуги захисту від DDoS-атак. Кількість екранів у закладах HoReCa, підключених до “TV Бізнес”, зросла до понад 1,4 тис”, – йдеться у повідомленні.

Триває розбудова оптичної інфраструктури в регіонах – у I кв до оптичного інтернету від Укртелекому під’єднано понад 50 медичних закладів та 11 ОТГ.

Обсяг інвестицій у розвиток телекомунікаційної інфраструктури склав 127 млн грн, що на 54 % більше, ніж рік тому.

Нагадаємо, Україна потрапила до переліку країн з найдешевшим мобільним інтернетом: у рейтинзі вартості послуг мобільних даних серед 230 країн посіла четверте місце після Індії, Киргизстану та Казахстану.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram