Новини
25 Березня 2021
639

Нацкомісія схвалила інвестпрограму “Укренерго” обсягом 4,3 мільярда гривень

Фінансування здійснюватиметься переважно кредитними коштами міжнародних фінустанов

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила інвестиційну програму НЕК “Укренерго” на 2021 рік обсягом 4,33 млрд грн, повідомляє пресслужба компанії.

Зокрема 3,23 млрд грн (75% коштів) планується направити на технічне переозброєння та реконструкцію мереж, а 1,1 млрд грн (25%) — на нове будівництво.

“Левова частка фінансування (68%) здійснюватиметься завдяки кредитним коштам міжнародних фінансових інститутів, з якими вже тривалий час працює “Укренерго”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що ключовими з них є Міжнародний банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції й розвитку та банк уряду Німеччини KfW.

Серед основних цілей інвестицій — заміна трансформаторного обладнання, автоматизація підстанцій, розвиток мереж для видачі потужності генерації, зокрема Дністровської ГАЕС, а також підвищення надійності живлення окремих енерговузлів і прикордонних регіонів для стабільної роботи енергосистеми при подальшій інтеграції в ENTSO-E.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що “Укренерго” розпочинає будівництво унікальної підстанції поблизу Києва. При цьому фінансування здійснюватиметься кредитними коштами ЄБРР.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram