Новини
1 Липня 2021
631

Нацкомісія: На ринках капіталу видано першу ліцензію за новими правилами

Відповідний закон було ухвалено ще минулого року

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) у середу, 30 червня 2021 року, ухвалила рішення щодо видачі першої ліцензії на провадження діяльності на ринках капіталу. Її отримало ТОВ “Українська енергетична біржа” (УЕБ), йдеться у повідомленні пресслужби НКЦПФР.

Зазначається, що товарна біржа отримала ліцензії на провадження діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах та клірингової діяльності з визначення зобов’язань.

У 2020 році Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким товарні біржі з 1 липня 2021 року повинні пройти процедуру ліцензування у Нацкомісії аби надалі здійснювати діяльність. “УЕБ стала першою, що пройшла відповідну процедуру”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що Комісією зареєстровані нові правила товариства, які відповідають чинному законодавству. Для отримання ліцензій біржа пройшла процес реорганізації своєю структури.

Як зазначив голова НКЦПФР Руслан Магомедов, ця подія є визначною не тільки для учасників ринку, а й для регулятора, адже Комісія вперше повністю провела процедуру реєстрації ліцензіата за новими правилами. “Сподіваємось, що це тільки початок, і надалі ми отримаємо ще не один пакет документів від зацікавлених учасників ринків”, — наголосив він.

Нагадаємо, наприкінці січня НКЦПФР презентував проєкт всеукраїнського хабу для торгівлі товарами та фінансовими інструментами. Запуск центру планується восени 2023 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram