Новини
21 Вересня 2021
657

Національний банк відкриє у Києві Освітній центр “Музей грошей”

Вхід буде безплатний, а пропускна здатність Музею становитиме понад 100 тисяч відвідувачів на рік

Національний банк України (НБУ) розпочав масштабний соціальний проєкт у сфері фінансової грамотності, що передбачає створення Освітнього центру “Музей грошей”. Відкриття Музею планується у 2023-2024 роках, розміщуватиметься він за адресою: м. Київ, Контрактова площа, 2-А.

Мета цього проєкту — підвищення фінансової грамотності українців, їх рівня знань та навичок у сфері особистих фінансів.

“Ми готуємо широку екскурсійну та освітню програму для Музею грошей, яка буде цікава як малятам-дошкільнятам, так і людям поважного віку. Ми хочемо створити тут дружній простір для батьків із малюками, людей з інвалідністю та англомовних відвідувачів”, — йдеться у повідомленні.

Музей стане унікальним для України центром надання безплатних практичних фінансових знань для всіх вікових категорій населення.

Експозиційна площа триповерхового Музею становитиме близько 2 тис. м², ще близько 1 тис. м² буде відведено для освітнього центру. У Музеї планується облаштування понад 20 експозиційних та 8 лекційних залів. Вхід буде безплатний, а пропускна здатність Музею становитиме понад 100 тис. відвідувачів на рік.

“Національний банк України ставить собі за мету втілити в Музеї кращий досвід провідних музеїв грошей світу. Для досягнення цієї мети центральний банк консультується з музеями грошей із Канади, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Австрії, Бельгії, Латвії та інших країн”, — розповідають у пресслужбі НБУ.

Глава НБУ Кирило Шевченко зазначив, що більшу частину коштів на фінансування “Музею грошей” планується залучити від донорських та міжнародних організацій, цим займеться опікунська колегія музею, до якої увійшли ексглави НБУ Володимир Матвієнко, Віктор Ющенко, Сергій Тігіпко, Володимир Стельмах, Степан Кубів і Яків Смолій.

“Сподіваємося, що державних грошей на цей проєкт ми витратимо дуже мало”, — додав він.

Нагадаємо, згідно з прогнозами Нацбанку, зростання грошової маси в Україні 2022 року сповільнитися до 10,9% проти прогнозованого у 2021 році у 13,8%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram